Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年12月 聖衣神話EX 女神雅典娜 & 城戶沙織 Divine Saga Premium

聖闘士聖衣神話EX 女神アテナ&城戸沙織 -ディバインサーガプレミアムセット-
価格: 35,200円(税10%込) 32,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年12月

全高約160mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体(EX METAL素体)
    ・聖衣一式
    ・オブジェ用フレーム
    ・交換用表情パーツ3種
    ・聖衣用交換用髪の毛パーツ
    ・聖衣用交換用手首左右各2種
    ・杖×2
    ・交換用エンブレム
    ・台座一式
    ・本体(通常素体)
    ・玉座
    ・通常素体用交換用髪の毛パーツ
    ・素手用交換用手首左右各2種
    ・祈り手

https://tamashiiweb.com/item/14469/

索價過二千?睇嚟笨大高層對自己充滿信心
條裙一時入膊, 一時又見膊頭咁飄忽
有冇簡易版, 我只想要隻便服雅典娜
一盒兩隻,當然要賣貴啲
面相以近期嘅EX來講唔算好
denniskwong 發表於 23-6-2023 04:33 PM

x2, 或半簡易版無張櫈。
hong1971 發表於 18-6-2023 08:39 AM
我都認為bandai做咗咁多年玩具 一定有試包膠產品 應該衡量過利劣之後 放棄咗包膠產品 如shf就算做得差大多 ...

我有真骨拉町black, 膊頭包膠爆咗
denniskwong 發表於 23-6-2023 04:33 PM

今次咁出法,咪類似N年前的神雙子+R版雙子+教皇Set一樣,神雙子同R版雙子可以單買,唯獨想要教皇就一定要食Set,N年後出OCE斷估只會單出雅典娜聖衣,未必會再有便服雅典娜+王座,所以小弟仍然會入手。(雖然今次要成三萬円咁貴)
THOUTHER 發表於 24-6-2023 11:07 AM
今次咁出法,咪類似N年前的神雙子+R版雙子+教皇Set一樣,神雙子同R版雙子可以單買,唯獨想要教皇就一定要 ...

我仲以為之前隻便服女神會因為呢隻降降價 睇嚟冇咩機會後追
stonekeung01 發表於 23-6-2023 02:40 PM
聖闘士聖衣神話EX 女神アテナ&城戸沙織 -ディバインサーガプレミアムセット-
価格: ...

近睇四個頭雕,個樣好似又唔太差

我個人就唔鐘意神話用布材料衫或斗篷,覺得好似玩緊Barbie咁!始終覺得舊神話戰鬥女神條底裙用膠做先啱自己心水!EX可以pass,唔鐘意又升咗價!
以為出咗