Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

fallout8 發表於 5-12-2023 12:20 PM
唔熟九龍區,師兄可唔可以講多少少何文田環球既資訊?

環球在元祖MACROSS時期(8X年)已有, 當年應該係最大有兩層的模型店, 中間好似有4行貨架, 在窩打老道近火車橋底, 經常由旺角行過去

多謝師兄解答。  發表於 5-12-2023 03:24 PM
hong1971 發表於 5-12-2023 11:10 AM
咁就做錄影呢 編排好d 睇得舒服d 唔係快過人果d就更可以咁做

錄影做後期太花功夫時間,我諗大部份主持都不願意做,其實我都幾配服佢地,每個禮拜定時定候去某個地方,做到三更半夜隨時冇車返屋企,又要拎埋自己私伙玩具又重又大盒,開完又要執,重點係冇酬勞,就算有我認為不會很多,佢哋如果唔係friend底,真係睬你有味……
Toystv 用來初步睇下隻野得定唔得,想再深入了解就要睇其他。
馬仔 發表於 5-12-2023 03:08 PM
Toystv 用來初步睇下隻野得定唔得,想再深入了解就要睇其他。

真係得啖笑鏡頭成日縮大縮細講嘢成日疊字

又唔整個簡單稿對下先,喂呀大叔你唔係今日開台個喎做咗幾年呢啲程序你唔識好唔好意思呀
外形優先嘅我已上7仔訂咗

fallout8 發表於 5-12-2023 12:20 PM
唔熟九龍區,師兄可唔可以講多少少何文田環球既資訊?

不過 環球那總店已經結業多年,其他店舖也大多結業了,佢有段時間有幾間分店,分別在銅鑼灣舊樓及旺角信和對面的舊樓,佢特別的地方,是舊樓是當時是三四層,例如一層賣兒童向,一層賣科幻模型,如高達颜料週邊等,一層賣金属飛機,氣車,軍事等的成品或模型書籍或週邊, 當時還有一間在荃灣如心廣場商場內, 但我題及的這些店舖現在已經全部結業多年了,而且佢正常價不會太便宜,但佢特價品可能會非常便宜

mpp025 發表於 5-12-2023 07:41 PM
不過 環球那總店已經結業多年,其他店舖也大多結業了,佢有段時間有幾間分店,分別在銅鑼灣舊樓及旺角信和 ...

講吓講吓環球模型又好似有d印象,好似以前灣仔近油站有一間?...不過小弟好小砌模型,買都係去太源街買多d。

反而灣仔我沒有印象,需然我都會去太源街,又可能唔大間我沒有留意  發表於 5-12-2023 08:11 PM
wwwkcc 發表於 5-12-2023 06:11 PM
外形優先嘅我已上7仔訂咗

下年Q1出貨?Ccs d野真係出得快過火箭。
mpp025 發表於 5-12-2023 07:41 PM
不過 環球那總店已經結業多年,其他店舖也大多結業了,佢有段時間有幾間分店,分別在銅鑼灣舊樓及旺角信和 ...

DILL, 間野自己舖黎既, 個老細根本唔至在, 但多年前都賣左間舖了, 成交價差唔多成億, 要賣幾多模型先夠呀?

記得死小孩時日日放學經過, 望住D裝甲騎兵/機甲創世紀的模型流口水 (上過死海文書精密模型, 廢老一定知)

再記得睇舖個姐姐仔, 睇住佢卜卜脆到大肚跟住唔Q見左, 依家應該都係停經級肥C9的了;

咁樣唔見左個回憶幾好, 過少少既好景商場間GAME店又係有呢種姐姐角式, 但依家係一件肥師奶仲健在俾你望到, 一定後悔細個J過
transformers 發表於 5-12-2023 04:43 PM
真係得啖笑鏡頭成日縮大縮細講嘢成日疊字

又唔整個簡單稿對下先,喂呀大叔你唔係今日開台個喎 ...

就係囉 就算唔係專業 做咗咁多次 點都會互相夾到下掛 依家都仲好新手 互撞出場
bigbigfriend 發表於 5-12-2023 01:46 PM
錄影做後期太花功夫時間,我諗大部份主持都不願意做,其實我都幾配服佢地,每個禮拜定時定候去某個地方, ...

我覺得對佢地離講其實係一種樂趣,好似細個上同學屋企一齊玩咁解。
hong1971 發表於 5-12-2023 10:17 PM
就係囉 就算唔係專業 做咗咁多次 點都會互相夾到下掛 依家都仲好新手 互撞出場 ...

變左批鬥大會?

我又補一刀先, 我覺得每集起首講咩第幾季第幾集就CUT左佢喇, 好L7, 又煩, 又無意思, 講幾年幾月幾日就得喇
bigbigfriend 發表於 5-12-2023 01:46 PM
錄影做後期太花功夫時間,我諗大部份主持都不願意做,其實我都幾配服佢地,每個禮拜定時定候去某個地方, ...

哇, 以佢地薪家, 半夜搭的士或者根本揸車架喇,

平心而論佢地絕對係有心既, 同埋根本ENJOY做呢個SHOW

多個選擇絕對係好, 但拍左咁多年, 好多位以今日角度有很多改進空間

網上亦太多行家可以參考吧
熱狗OO 發表於 5-12-2023 10:09 PM
DILL, 間野自己舖黎既, 個老細根本唔至在, 但多年前都賣左間舖了, 成交價差唔多成億, 要賣幾多模型先夠呀? ...

講起好景 Game 舖,四樓有4仔時代。舊時好似叫 訊達定乜, 係個男人揸庄, 當時啱啱出pc engine LD ROM, 成棟喺門口唔知幾威。
熱狗OO 發表於 6-12-2023 01:39 AM
哇, 以佢地薪家, 半夜搭的士或者根本揸車架喇,

平心而論佢地絕對係有心既, 同埋根本ENJOY做呢個SHOW

柒Show

冇撚柒進步過

呢D咁真實說話我講唔出口, 謝謝您  發表於 6-12-2023 03:05 PM