Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

我欣賞佢砌模型既技術,而唔係睇佢呢輪成日炒冷飯…………..

原來呢度活躍人士都有睇OMG喎!

的確佢對動漫或角式的知識係好差, 但佢對產品的評論係OK喎, 例如會講得出咩物料造, 或者隻色係點樣噴, 又或者邊張圖係P圖而P圖中睇出咩位係呃人等

而佢拍片部相機得呀, 影近物時夠光夠清楚先, 質素都近似評頭論足及戴盟兔 (我指佢拍攝用果部機及收音)

反而TOYSTV個拍法就 ....唔得囉.... 好OUTDATE

熱狗OO 發表於 4-12-2023 04:00 PM

的確佢對動漫或角式的知識係好差, 但佢對產品的評論係OK喎, 例如會講得出 ...
ToysTV我當吹水片/笑片睇。
評頭論足及戴盟兔好高汁,必睇

作為毒L, 評頭及兔係不訂閱等同有罪  發表於 5-12-2023 10:11 AM
OMG我估佢四字頭,因為有一集見佢有隻BM響鬼,擁有得依隻野應該四字頭以上。
TV係直播,冇得同錄影去比,TV人多,各主持各有擅長知識,某幾個主持也是專業,香港玩具Utuber來說算有水準。
bigbigfriend 發表於 4-12-2023 05:12 PM
TV係直播,冇得同錄影去比,TV人多,各主持各有擅長知識,某幾個主持也是專業,香港玩具Utuber來說算有水準 ...

直播都可以分專業同唔專業,好多時見佢地隻玩具玩到一半就話唔夠時間轉下一隻,所以想詳細了解件玩具一定唔會睇佢。
fallout8 發表於 4-12-2023 04:58 PM
OMG我估佢四字頭,因為有一集見佢有隻BM響鬼,擁有得依隻野應該四字頭以上。 ...

佢話曾經何文田環球時期買(貴)野, 應該唔止喇
熱狗OO 發表於 4-12-2023 04:00 PM

的確佢對動漫或角式的知識係好差, 但佢對產品的評論係OK喎, 例如會講得出 ...

直播時的限制多, 係難做的, 亦唔能夠全面的介紹, 聽吓當吹水節目
bigbigfriend 發表於 3-12-2023 11:34 AM
佢話自己係婦科,係咪70歲就唔知不過年紀應唔細,個款似未結婚,佢啲模型片可以睇下,但吹水片就唔得,吹 ...

系呀E位Utuber奉旨5做功课,张口就来爽也就算了……但时常讲错>0<,真心喜欢听吹水的才看。
fallout8 發表於 4-12-2023 05:24 PM
直播都可以分專業同唔專業,好多時見佢地隻玩具玩到一半就話唔夠時間轉下一隻,所以想詳細了解件玩具一定 ...

TV睇咗幾次就無睇 原因就係師兄咁講隻玩具未講哂(尤其佢都想講既重點)就跳落下隻 好混亂 轉咗睇其他大神
bigbigfriend 發表於 4-12-2023 05:12 PM
TV係直播,冇得同錄影去比,TV人多,各主持各有擅長知識,某幾個主持也是專業,香港玩具Utuber來說算有水準 ...

咁就做錄影呢 編排好d 睇得舒服d 唔係快過人果d就更可以咁做
go-go321 發表於 4-12-2023 06:29 PM

可能果時得十歲呢
bigbigfriend 發表於 3-12-2023 11:34 AM
佢話自己係婦科,係咪70歲就唔知不過年紀應唔細,個款似未結婚,佢啲模型片可以睇下,但吹水片就唔得,吹 ...

有d咁7嘅婦科E生?… 佢d模型片不錯但比較中手向, 對永遠新手的我已經難。
go-go321 發表於 4-12-2023 06:29 PM

唔熟九龍區,師兄可唔可以講多少少何文田環球既資訊?
熱狗OO 發表於 5-12-2023 11:16 AM
有d咁7嘅婦科E生?… 佢d模型片不錯但比較中手向, 對永遠新手的我已經難。 ...

冇錯,佢啲作品只算合格但未到高手,佢當年最出名係解體Nu開箱,算是香港最快開箱,但最經典係攞塊磁鐵周圍攝睇吓邊個位係金屬,我覺得呢件事好七…….