Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

bigbigfriend 發表於 1-12-2023 09:51 AM
我估計隻超獸都係不可變形合體,最多係拆甲和玩超可動

獸裝機攻造唔到分合變就搵鬼買喇, 套劇本身都垃圾唔係拉住舊作之名靠自己絕對無FANS

剛陽味的熱血系找強勢女做女主就係失敗喇, 極大男人的大和民族無奶油唔理解呢個硬道理個喎

喂我對住咁強勢既女人會自悲架嘛, 大家想想幾多套機械人片的主角係女仔架?

及稍為紅到的機械人片女主都係柔弱系: 例如岩岩完左果套搵笨之魔女, 及就出玩具的根不士他
ToyKnife 發表於 1-12-2023 09:16 AM
真係各有各好。硬膠就固定唔使煩唔會斷鐵絲,線條明確影造型靚。布就自由度同自然,但用料唔好的話多年後 ...

其實出灰模個刻,大家心裏有數,8成估佢變唔到,

之前合金魂個隻已經出都好好,呢隻玩其他野,睇下自己like 唔like,

再者ccstoys 隻隻咁大隻,都要想下位置先入,

呢隻我唔會入,睇下一隻咩料先。
Hawk 發表於 1-12-2023 09:51 AM
揸住心臟果張圖,隻眼同心臟睇落有燈,但唔知係效果定真係識着燈,又唔覺佢有講咩部位有燈着…… ...

睇相似係棒球effect件,腳effect件同根性努力有燈。
馬仔 發表於 1-12-2023 11:12 AM
其實出灰模個刻,大家心裏有數,8成估佢變唔到,

之前合金魂個隻已經出都好好,呢隻玩其他野,睇下自己l ...

係呀我都預佢變唔到。我意思係18魚唔算貴,掙扎緊好唔好照入。因為D造型係靚嘅。
ToyKnife 發表於 1-12-2023 03:43 PM
係呀我都預佢變唔到。我意思係18魚唔算貴,掙扎緊好唔好照入。因為D造型係靚嘅。 ...

但佢係空間殺手,除非有位display所有野,否則都係罰企,都好左位。
有超合金魂嘅我應該會pass呢一隻,但造型其實係幾靚仔~
私心希望下一隻出志雷馬xD
bandai就爸爸快啲出雷鳳
leo_00 發表於 2-12-2023 12:56 AM
有超合金魂嘅我應該會pass呢一隻,但造型其實係幾靚仔~
私心希望下一隻出志雷馬xD
bandai就爸爸快啲出雷鳳 ...

係喎, 玩燈黎講志雷馬一定過癮
呢排ccs個代理成日減價,睇嚟ccs嚟緊嘅都唔使訂住,等過一排再入會再抵dd
熱狗OO 發表於 2-12-2023 01:03 AM
係喎, 玩燈黎講志雷馬一定過癮

我甚至覺得呢個風格好啱佢,風 月 裂 都可以出~
https://youtu.be/_Qgna56M6vQ?si=89gwtMgnCGDqp3jb

俾OMG吹奏完後攪到有d心思思想訂....
fallout8 發表於 3-12-2023 12:11 AM
https://youtu.be/_Qgna56M6vQ?si=89gwtMgnCGDqp3jb

俾OMG吹奏完後攪到有d心思思想訂....

聽說佢係醫生嚟?及此片佢漏口話自己近70歲…
熱狗OO 發表於 3-12-2023 10:00 AM

我覺得係d人亂咁傳,之前佢先話俾個醫生老點食錯腸胃藥,如果佢自己本身係醫生會犯依d錯誤?
熱狗OO 發表於 3-12-2023 10:00 AM

佢話自己係婦科,係咪70歲就唔知不過年紀應唔細,個款似未結婚,佢啲模型片可以睇下,但吹水片就唔得,吹前唔做功課好多動漫/玩具知識都唔知和講錯,仲有佢講嘢最好唔好突然間笑,嗰種恥笑聲加上啲嘢又唔識,成個老屎忽咁⋯⋯
OMG亂吹就唔洗認真, 夠經常話熱到得條底褲
聽OMG把聲應該無70嘅,好多動漫唔熟係真,都應該唔係機戰迷,無理由絕招稲妻踢都唔知。

不過佢啲資訊片都算快報道,無留意論壇嘅師兄睇佢嘅片可以得到好多資訊。