Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

Hawk 發表於 7-9-2023 11:31 PM
冇頸,膊頭唔夠尖長,哩隻應該合唔到體喇啩? 笨大隻出咗咁多年都覺得正~ ...

真,笨大隻soc除咗大腿幼咗d之外,外形真係唔錯
不過話時話,身形我覺得問題唔算好大住
hinaoi 發表於 8-9-2023 07:30 AM
不過話時話,身形我覺得問題唔算好大住

佢係做到似三一系嘅身形啫

[url=【风雨无阻!没有人可以阻挡我来看我的大宝贝!CCS新品塞巴斯塔前瞻-哔哩哔哩】 https://b23.tv/qB0DIBT]近距離賽巴斯塔介紹片 真係幾型[/url]i
goetat 發表於 8-9-2023 09:56 PM
https://b23.tv/qB0DIBT]近距離賽巴斯塔介紹片 真係幾型[/url]i

實物隻銀無咁黑, 同埋睇到跟之前兩款萬能俠大小相若, 愈睇愈痕癢
半田健人_555 發表於 8-9-2023 05:32 PM
佢係做到似三一系嘅身形啫

真係好似三一系 由尤下身
goetat 發表於 8-9-2023 09:56 PM
https://b23.tv/qB0DIBT]近距離賽巴斯塔介紹片 真係幾型[/url]i

Thanks for the clip!

實物我覺得都仲係太深色。而且提提大家,如果好似佢咁空中召喚魔法陣Display,雖然我心目中應都會咁擺,但長時間擺的話,因為雙腳重量嘅關係,股關節係會鬆。要留意。

另外呢條片睇得好清楚變形後狀態,比我預期中更加醜樣,真係有啲夾硬嚟。如果膝頭關節如鳥類可反向扭得更多嘅話(如Macross),令雙爪更短會好一點。

利申:已訂。
ToyKnife 發表於 9-9-2023 10:43 AM
Thanks for the clip!

實物我覺得都仲係太深色。而且提提大家,如果好似佢咁空中召喚魔法陣Display,雖 ...

千八唔洗有咁既素質搏得過, 應該唔會點伏, 不過我唔訂喇, 唔係BANDAI的基本上抄唔起,

出貨後睇一兩條YOUTUBE若無乜事就買現貨喇

其實風之魔裝機神,係放機械人型態才型啫,嗰個飛行型態,變唔變都冇所謂啦,太醜樣,明白本身設定問題,也加上是角度限制,不過之前其他展示圖,見到個地台發光的圖案,當時機體主色偏暗,地台發光的圖案也能看到,但偏喑,現在這段最新的片段,見到機體的主色沒有之前那麼暗,但完全看不到地台的圖案,所以相信之前的圖片機體主色偏暗,可能是那時開了地台的發光展示,所以為了影到地台發光的圖案,拍攝時調低了光度所致,但個人覺得,如果主色能再光亮點便更為好看了,也希望地台如是能發光,光度強度能更高,或者有得調整地台光度便更好了

利申:已訂
CCStoys 近幾隻超級系都做到大羅友   gunbuster 大腿短左D,個hip細返D, 個比例就會靚返D
Gunbuster 展示 updated

Vince 發表於 3-10-2023 11:48 AM

我隻超合金魂買左十年都未開盒玩過
EVA 展示 updated

Anima 版 Super Evangelion,會唔會出埋武器塔?
Vince 發表於 3-10-2023 11:48 AM

應該係換件展示?唔係內部機關咁癲呀?同埋究竟可唔可以分體變形呢?

非常期待下一步資訊!