Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

mpp025 發表於 30-8-2023 11:41 AM
其實現在不少玩具也有尖銳及鋒利的位置,我拿起玩具把玩時,會帶上3M出品的工業用防割防滑手手套(切記不是 ...

好耐以前我都見有專業玩家或者官方示範戴上手套玩、展示玩具。所以曾經我都有樣學樣,嘗試用手套玩,仲要用係for高級音響用手套。

但試過幾次我就頂唔順。雖然係保護了玩具,但完全沒有了手感。我最後選擇「唔戴套」,真係好feel好多。

電鍍面氧化,係時間問題,同埋有心的話事後係可以救到90%。所以我後來都唔介意氧化問題。

你的太高级了,我沒有用過呢,我用十幾元的,會很貼手,很快能適應的,但缺點可能會比較緊的感覺  發表於 30-8-2023 03:57 PM

一般家品店有,五金鋪一定有,價錢應該十五六元,二十元留下, 獨立包裝一對,大多數有膠袋, 好像襪售賣一樣掛在
售賣的貨架上 ,而袋上也有圖片說明用途
mpp025 發表於 30-8-2023 03:51 PM
一般家品店有,五金鋪一定有,價錢應該十五六元,二十元留下, 獨立包裝一對,大多數有膠袋, 好像襪售賣 ...

好明白,謝謝
已訂~~XDXDXDXD
nela 發表於 30-8-2023 10:20 AM
無打機唔識呢只, 只 feel 到好多尖位 上手玩小心
魔法地台好正

竟然有機人粉無在超任或PS1,2時代玩過超級機械人大戰?
熱狗OO 發表於 31-8-2023 12:50 PM
竟然有機人粉無在超任或PS1,2時代玩過超級機械人大戰?

小弟細路時未曾有個任何家用遊戲機... 只有去老表/同學屋企先有孖寶玩
出中學有零用錢才可打下雙截龍/街覇 .....
地方愈來愈不見洗,所以只考慮入自己鍾意又係精品既玩具,唔似以前咩都入,這隻是我今年第3隻入既玩具。
gemini61128 發表於 7-9-2023 09:21 AM
地方愈來愈不見洗,所以只考慮入自己鍾意又係精品既玩具,唔似以前咩都入,這隻是我今年第3隻入既玩具。  ...

我都係咁話,不過我pass 咗呢隻, 真係唔終意呢隻色
ChinaMade007 發表於 7-9-2023 12:52 PM
我都係咁話,不過我pass 咗呢隻, 真係唔終意呢隻色

開頭我都覺隻色太暗,但個做型又可以變形,仲係合金,所以隻色唔太好都接受。

手長腳短?

跟巴士搭原本存在宇宙船嘅流线,精幹粗壮,而家扁肥变左钝巴史塔毛埋霸氣。
冇頸,膊頭唔夠尖長,哩隻應該合唔到體喇啩? 笨大隻出咗咁多年都覺得正~
咁CCSTOYS不嬲都出到身形壯D嘅
多件斗篷成個身脹晒。