Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

欣賞佢一出就係精靈憑依ver,唔會好似B記咁不停吱牙膏。

by the way,我一直研究緊佢雙手(前臂)出Cosmos Nova時的隱藏裝置。開頭我以為係換件,但公佈セット内容後又沒見到換件。唔通有機關張開咁正?

訂價ONLY 1788, 對比差唔多款既METAL BUILD 翼霸係完勝囉!

可動性就應該差架喇, 腰甲咁樣應該水星跪都造唔到;

但性價比已經NO SAY, 呢間廠出就一定大件, 惟未見寫多高?
ToyKnife 發表於 29-8-2023 10:47 AM
欣賞佢一出就係精靈憑依ver,唔會好似B記咁不停吱牙膏。

by the way,我一直研究緊佢雙手(前臂) ...

都應該要買, 雖然無玩過有精憑版的機戰, 但個樣跟原版差唔多就當魔改喇

BANDAI雖然都有版權, 不排除未來有METAL BUILD或超合金魂版, 但千八蚊的BANDAI產品係一定做唔到呢個呎碼及有燈
暫時睇落,唯一覺得唔好係個頭太細。
有人知道ccs 魔裝機神的高度嗎?
ToyKnife 發表於 29-8-2023 10:33 AM
我都覺得隻銀色可以淺返啲或鮮返啲。

實物:
https://www.youtube.com/watch?v=KTgjFYn8utU

又真係幾黑下....
熱狗OO 發表於 29-8-2023 01:10 PM
實物:
https://www.youtube.com/watch?v=KTgjFYn8utU

唔知是否就開左燈之後個效果,特燈整到偏黑。
wuncin999999 發表於 29-8-2023 11:15 AM
有人知道ccs 魔裝機神的高度嗎?

好似33.5cm,有D大隻
ming123 發表於 29-8-2023 08:16 PM
好似33.5cm,有D大隻

唔係下化,咁Q大隻

孤仔不是在它的網購頁面那表示,全高約250mm了嗎
https://lastchancetoy.com/produc ... -mortal-mind-series
zetanary 發表於 30-8-2023 12:47 AM
Hobbylink Japan/Amazon JP 寫頭高 23.5cm, 到翼高33.5cm.  

https://www.amazon.co.jp/-/en/dp/B0CGCSRWS ...

咁大約係1/144, 配到高達玩;
原著係30米高。
無打機唔識呢只, 只 feel 到好多尖位 上手玩小心
魔法地台好正

其實現在不少玩具也有尖銳及鋒利的位置,我拿起玩具把玩時,會帶上3M出品的工業用防割防滑手手套(切記不是幾元的綿手套,綿手套會掉毛及可能有靜電產生,毛頭黏附在玩具上),也不會在一些反光面塗裝的玩具留下指紋,而在接觸電鍍處理的物件上,也不會因為留下手汗或油脂,加速電鍍面的氧化,這些手套還有防滑手的功能,也能重複使用,所以使用這類手套,好處其實很多
mpp025 發表於 30-8-2023 11:41 AM
其實現在不少玩具也有尖銳及鋒利的位置,我拿起玩具把玩時,會帶上3M出品的工業用防割防滑手手套(切記不是 ...

在那可以買到?