Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

我係一個對機戰冇感嘅老坑所以冇訂佢,喺舖見過實物同睇完各開箱片後的確有心癢,依家超期待之後隻Gunbuster,就算冇合體我都必訂呀
想問下電芯是已裝係機體入面,定還是要另買?
想後追,這幾天很忙不能出去,依家出面有冇現貨?有炒高嗎?
gemini61128 發表於 29-10-2023 05:42 PM
想問下電芯是已裝係機體入面,定還是要另買?

除咗地台3粒3A電要自備,其他餅電已內置
bigbigfriend 發表於 29-10-2023 06:14 PM
想後追,這幾天很忙不能出去,依家出面有冇現貨?有炒高嗎?

哩2日米青自己派先,有啲鋪有現貨,下星期應該週圍都陸續派貨,唔驚買唔到,cctoys唔知係咪出貨多,炒唔起但亦冇大跌咁
wwwkcc 發表於 29-10-2023 10:43 AM
我係一個對機戰冇感嘅老坑所以冇訂佢,喺舖見過實物同睇完各開箱片後的確有心癢,依家超期待之後隻Gunbuste ...

師兄你機戰冇感可以慳唔少! gunbuster已可以想像佢爆甲武器加着燈既感覺,不過我都係估佢合唔到體,希望佢多啲其他嘢玩啦~
Hawk 發表於 29-10-2023 07:07 PM
除咗地台3粒3A電要自備,其他餅電已內置

那即是想不開盒收藏要先拿電出來嗎?
gemini61128 發表於 29-10-2023 07:14 PM
那即是想不開盒收藏要先拿電出來嗎?

佢有塊絕緣膠片,要蚊走至着,咁大盒你都唔開? 唔玩哂咗喎? 買3盒啦,一盒玩一盒儲一盒傳教……
wwwkcc 發表於 29-10-2023 10:43 AM
我係一個對機戰冇感嘅老坑所以冇訂佢,喺舖見過實物同睇完各開箱片後的確有心癢,依家超期待之後隻Gunbuste ...

我都無玩機戰,主要玩pc game多,例如Diablo....
fallout8 發表於 29-10-2023 08:00 PM
我都無玩機戰,主要玩pc game多,例如Diablo....

唔係機戰都唔會有舊世代機械人的90年代中興

最佳例子係我好肯定真三一的世界最尾果日的OVA有得出都係因為機戰受歡迎令有片商敢拿套漫畫去OVA化

而無機戰, 基本上唔會令泰坦三, 珍寶三等二流人氣機械人出到超合金魂

你MISS了作為機人粉的一個重要時代的馬尿了~

不過我又唔會建議你去番玩, 雖然玩下都好; 因為當代GAME係果個時代果個年紀先會有最大的感覺, 逝去的情懷係追唔番
我自己那盒SAD位超級多~! 第一次感到CCS 的QC做得咁差。崩花、水口、裝歪咗都有.....

另外,發光裝置長開約3分鐘會自動關燈,各位師兄係唔係一樣?

玩後感:超型,好震撼,好豪華,好吉手,膝蓋關節太緊,腳踝和貼地完全不夠強度。

所以我都好奇怪有人影得咁靚, 明明我睇住打左燈既實物都睇唔出有金屬感 ...  發表於 31-10-2023 10:27 PM
ToyKnife 發表於 30-10-2023 09:11 AM
我自己那盒SAD位超級多~! 第一次感到CCS 的QC做得咁差。崩花、水口、裝歪咗都有.....

另外,發光裝置長開 ...

係幾分鐘就自動熄,我開頭仲以為咁快冇電添。
我隻都有條花痕,不過我唔肯定自己整花定點,隻嘢深色都有佢既處。
裝歪係咩情況? 水口我又唔係太覺可能我冇乜留意細位
見到實物即刻放咗
Hawk 發表於 30-10-2023 09:24 AM
係幾分鐘就自動熄,我開頭仲以為咁快冇電添。
我隻都有條花痕,不過我唔肯定自己整花定點,隻嘢深色都有 ...

兩手前臂可拆除的手甲花到飛起,另外兩側裙甲前方近腰位水口極明顯。背部中央噴射器最底部合上時不對中間,左傾了最少20度。唉......
ToyKnife 發表於 30-10-2023 09:35 AM
兩手前臂可拆除的手甲花到飛起,另外兩側裙甲前方近腰位水口極明顯。背部中央噴射器最底部合上時不對中間 ...

好似幾唔得咁喎,花得滯試下影啲相問佢有冇得換? 反正只拎2個部件就得