Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年1月『水星的魔女』超合金 GUNDAM AERIAL 風靈高達

呢部機個款感覺好似只係勁過0079 d吉姆少少咁
熱狗OO 發表於 5-3-2023 06:51 PM
全新有店開899了。

今日終於在 "毛瘡" 以 "漆久狗" 入手

睇番日本定價, 扣稅後係3.6算, 應該跌盡喇掛? 記得去年死貨經典三一ARC的盡頭都係3.5算左右;

入手前已睇了不少YOUTUBE知呢件係垃圾, 咩位唔得已全知

入後即拆即玩,

可動是比預期仲弱少少, 除了背包把劍可動呢點, 唔洗比R魂, 可動性仲衰過HG一截, 跪POSE唔拆甲係做唔到 (唔明BOXART個POSE係點做)

關節則比預期硬, 係好硬, 咁又未至於硬到會斷, OK喇

眼的燈則比預期光亮, 雖然就真係後眼亮過前眼;

個座算係最亮點的, 塞得晒所有配件令個紙盒只需要開一次; 及個座夠力, 呢點對我重要, 因為我係狂換POSE拍照的人,

粗略玩都浪費了人生超過兩小時, 8舊水夠大隻絕對可以接受

若未有1/100產品我都會建議你買模型的, 我係唔想砌以呢隻頂住先(最近砌太多喇, 想死), 等未來能夠自由轉換紅燈綠燈的風靈先再出手
熱狗OO 發表於 10-4-2023 11:29 PM

睇番日本定價, 扣稅後係3.6算, 應該跌盡喇掛? 記得去年死貨經典三一 ...

我則只係抱住1/100超合金應該會有比hg同r魂更好,對盾牌嘅組合結構,點知出貨後發現都係要用一個大骨架嘅設計,頓時冇晒興趣
hinaoi 發表於 11-4-2023 12:07 AM
我則只係抱住1/100超合金應該會有比hg同r魂更好,對盾牌嘅組合結構,點知出貨後發現都係要用一個大骨架嘅 ...

係囉, 去到最新的1/100模型都未造到合盾不用支架, Bandai乜都留一手

睇番日本定價, 扣稅後係3.6算, 應該跌盡喇掛? 記得去年死貨經典三一 ...

理魯尾, 吳越玩巨插至漆衫八, 爭果幾日, 仆距個佳, 慘蝕$61
等睇 699

都大機會, 若插至599的話我買多盒溝淡
熱狗OO 發表於 19-4-2023 12:31 PM
都大機會, 若插至599的話我買多盒溝淡

個座算係最亮點的, 塞得晒所有配件令個紙盒只需要開一次; 及個座夠力, 呢點對我重要, 因為我係狂換POSE拍照的人, ----> 相呢o畏 !~?
nela 發表於 19-4-2023 01:05 PM
個座算係最亮點的, 塞得晒所有配件令個紙盒只需要開一次; 及個座夠力, 呢點對我重要, 因為我係狂換POSE拍 ...

呢度都無得直接上傳JPEG, 我真係無心機搞咁多野LINK來LINK去
熱狗OO 發表於 19-4-2023 03:42 PM
呢度都無得直接上傳JPEG, 我真係無心機搞咁多野LINK來LINK去

可以upload JPEG, 但唔可以超過1M.
馬仔 發表於 20-4-2023 03:19 PM

應該係會員級數問題, 我都唔可以上傳圖檔
馬仔 發表於 20-4-2023 03:19 PM

Try try, 呢張3.幾M
熱狗OO 發表於 20-4-2023 05:59 PM
Try try, 呢張3.幾M

各位睇到否?
睇到但解像低

呸!已插至陸吳凌!