Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年1月『水星的魔女』超合金 GUNDAM AERIAL 風靈高達

係囉, 得佢一家呢口價, 見其評價就麻麻;

無既, 如果係面收唔係入錢先應該無事吧
stonekeung01 發表於 27-1-2023 08:02 PM
日本報告
https://hacchaka.net/archives/52091128.html

似乎好膠下! 隻白色膠得驚奇, 及感覺係屬於必黃系列果隻白膠

結果個盾都係解決唔到要另加支架才能合體的問題; 而對眼的發光好好似弱下?

要睇多幾個YOUTUBER解說先
奢望佢會跌過一千

之前訂左,所以係正價入,開箱後感係極後悔,有愛嘅等低過一千先入啦
簡單講係冇可動冇質感,超合金左唔知係邊
jeffyen83 發表於 27-1-2023 09:32 PM
之前訂左,所以係正價入,開箱後感係極後悔,有愛嘅等低過一千先入啦
簡單講係冇可動冇質感,超合金左唔知 ...

TOYSTV剛也開箱, 德神基本上以反諷剌方式由頭插到尾, 結論係建議唔好買, 最後德神及溝女王主持結論係插至8舊的話就OK

視頻中除了又膠又輕又無滲線外, 令我嚇親係腳踝後爭唔郁得, 與HG同級, 及眼的燈係暗到好似無著過燈咁

定價出哂問題, Hi Metal R的質素(多膠少鐵, 無滲線, 可動度不夠高), 但Metal Build價錢

我琴晚開左箱,覺得唔差,一牛四魚既價,外型和高度可以扮吓METAL BUILD黎DISPLAY。
白色太膠,同GFFMC隻UNICORN差唔多,預左幾年會變黃。
至於可動性,我覺得合金玩具唔係SELL 可動,所以之前買左ROBOT魂版黎亂扭。

之前「超合金版」既NU 和元祖都係咁上下既質素。
話時話,點解大家 expect 佢會滲線?
為鬧而鬧就冇意思啦。

x 2  發表於 29-1-2023 12:26 AM
bunnyyau 發表於 28-1-2023 10:22 AM
我琴晚開左箱,覺得唔差,一牛四魚既價,外型和高度可以扮吓METAL BUILD黎DISPLAY。
白色太膠,同GFFMC隻UN ...

睇相就點都唔係超合金78FF的質素, 呢隻我有, 摸落去係凍的, 金屬除關節外該不少, 外甲色澤非常有質感, 是有點驚喜, 而對眼著燈又夠光;

跟住GFFMC的老獨我又有, 你講風靈隻白色同老獨相若的話, 就絕對令我覺得要低於1千先買了....

咁我又唔會癲到要求插至6/7舊既, 始終夠大件; 依家METAL ROBOT魂隻WING ZERO都係880, 大一個碼的當打主角機下場不會太慘的
船拍見全新狗吳零了
狗伍零,全新,真係有得諗
藍精已經跌到998

補貨都仲要998, 即係大貨有排食喇, 連大店都搞成咁, 好有信心落多一口
全新有店開899了。