Toysdaily 玩具日報

查看: 25147|回復: 83

[新品消息] 2023年1月『水星的魔女』超合金 GUNDAM AERIAL 風靈高達

https://tamashii.jp/item_character/g-witch/

這機體有興趣, 希望不是放PB販售
呢隻造型靚,希望唔好炒高
我估係METAL ROBOT魂既SIZE
bunnyyau 發表於 15-7-2022 10:28 AM
我估係METAL ROBOT魂既SIZE

佢用metal build個座應該係接近mb個size
套卡通好睇先算喇, 再算肯定有加裝備或後繼機, 日圓又跌, 老西都唔訂住;

萬一套卡通唔好睇就真係晒9氣, 例如METAL BUILD萬一寵幸G-SELF我真係500蚊都唔會買
校園高達,我怕唔收得...
熱狗OO 發表於 15-7-2022 12:43 PM
套卡通好睇先算喇, 再算肯定有加裝備或後繼機, 日圓又跌, 老西都唔訂住;

萬一套卡通唔好睇就真係晒9氣, 例 ...

同意一半,合金line產品好明顯係單品,買唔買就好睇個人口味啦

動畫好唔好睇同機設冇太大關係,機設勁自然會有人捧場

MB出G-self我買啊,個造型幾順眼吖,動畫又有不敗戰績,如果出鐵血狼狗就真係送都掉落垃圾桶喇
我睇完前傳都開始有興趣買

唔係講笑, 之前看設定以為係AGE或G之復國的水平,

我睇完之後覺得若保持到第0集的水準, 好看度會係翠星的加爾崗提亞的水平

価格: 24,200円(税10%込) 22,000円(税抜)
発売日: 2023年01月
対象年齢: 15才以上
全高約180mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・交換用手首左右各4種
    ・ビームライフル
    ・ビームライフル用ジョイント
    ・ビームライフル エフェクト
    ・ビームサーベル柄×2
    ・ビームサーベルエフェクト×2
    ・シールド一式
    ・シールドグリップ
    ・ジョイントパーツ一式
    ・頭部アンテナ(予備)
    ・専用台座
    ・支柱
    ・武器ホルダー左右
    ・LR41×3(テスト用電池付)

https://tamashii.jp/item/14084/

熱狗OO 發表於 18-7-2022 12:01 AM
我睇完前傳都開始有興趣買

唔係講笑, 之前看設定以為係AGE或G之復國的水平,

我都同你一樣,睇完前傳都開始有興趣同期待正傳

話時話,呢隻係1/100?
前傳可以係邊睇呀???thanks
jeffyen83 發表於 23-7-2022 10:27 AM
前傳可以係邊睇呀???thanks

你上偉大GOOGLE打: "乜乜乜乜 在線"

乜乜與在線之間記得隔一個空位, 就有的了

所有視像作品不論卡通, NETFLIX甚至咸片等等都可以咁樣SEARCH出高清的盜版視頻出來;

再用手機射上電視睇就更HIGH
ChinaMade007 發表於 23-7-2022 01:18 AM
我都同你一樣,睇完前傳都開始有興趣同期待正傳

話時話,呢隻係1/100? ...

正式係無比例, 但其文字中寫產品高度係18cm, 咁即係大約1/100喇