Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年12月 超合金魂 GX-105 鐵甲萬能俠Z 革進 -KAKUMEI SHINKA-

全日本模型 Hobby Show 展出

展出竟然有驚喜,官圖都冇出現嘅合體前飛翼玩法有保留!
謝笨大不殺之恩
係唔係因為出呢隻,導致Action Toys個隻唔俾出?
馬仔 發表於 3-10-2022 04:40 PM

係都唔奇,笨大大Q曬……

馬仔 發表於 3-10-2022 04:40 PM

我覺得係啦,產品推出時間太相近,會搶生意嘛
mpp025 發表於 3-10-2022 10:36 PM
我覺得係啦,產品推出時間太相近,會搶生意嘛

係就搞笑, bandai 驚咩啫, 輸硬既 再者, action toy D 野, 無返三五年delay 點算係action toy, 到時可能出左隻革進2.0 lu
kennethli 發表於 4-10-2022 12:41 PM
係就搞笑, bandai 驚咩啫, 輸硬既 再者, action toy D 野, 無返三五年delay 點算係action toy,  ...

bandai唔係驚,也不是輸不起,只是佢要做到賺到盡嘅作風,如果action toy出到,我睇形勢係完勝bandai,因為無論外形,包含的附件,又有同比例的愛美神推出,最無敵係個定價,如不是只喜歡合金,九成九也購買action toy版啦,就算買俾小童粗玩,扭爛分屍都唔會肉痛啦,2佰幾貨仔,買個扭蛋食玩都唔平嘅年代,佢個價真係冇得輸,又再陰謀論action toy這事件,可能佢自己都預計有阻滯,因為由發佈推出定價,到預計出貨期也比過往非常短的時間,好像是想快快出貨完成這個產品似的
永井豪d野已經唔再係笨大專利啦,笨大前排先公佈話會出MB/超合金魂真三一,如果笨大真係咁惡,ccstoys/3zero無可能可以排隊出。
3個人只係殺1個, 都唔係咁惡啫

試作品公開

超合金魂 GX-105マジンガーZ 革進-KAKUMEI SHINKA-
●12980円●12月予定●約16.5cm
https://hjweb.jp/article/755597/

超合金魂マジンガーZ革進&機械獣2体セット特撮CM(監督・特技監督:田口清隆)

https://youtu.be/cRAri0tcRww

官方發售日公開

12980 x 0.053= $675 港幣,

一般合金魂會跳樓到得番1/3,

即係$675/3= $225, 同某廠當初定價一樣,唔怪得被退定。

估下架炸………
唔關笨大事, 聽聞係同版權公司發生D問題
係好似卡通的形象, 加上跪到, 是罕有令我有興趣的初代萬能俠; 插水必入系列