Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] THE合体 HAGANEWORKS 超獸機神斷空我

bigbigfriend 發表於 16-1-2022 11:39 PM
“The合體”的Dynazenon直頭係高質,感覺好像換了工程師和制造廠,質素一下子提升,所以今次超獸我很有信 ...

問題係只有dynazenon 高質,同佢合體的gold burn 低質咗好多時好時普通,問題係這間公司出的唔訂基本上唔使買,所以最後都係睇夠唔夠愛

GSC 係我玩咁多間,性價比最低既一間,排尾二既係千值練,千值練起碼都見到佢係由頭設計過隻野先出,GSC 你可以話佢忠於原著,但係幾千蚊貨仔你比隻無設計,仲要可動可變質素唔多高既就真係麻麻地。
隻DX SSSS Dynazenon 係出色既, 做到DX 嗰隻種任扭任啪既FEEL, 但係貴價D 上到去THE 合體, 隻ThunderGridman 真係想講粗口, 三千蚊你比D 咁既垃圾我? 零可動, 零上色, 求其俾D 合金, 唯一可取既係合左體叫做外形似D 樣, 最慘係咩呀 ! 啱啱呢個發佈會話我知, 佢會斷LINE 呀!!!! 隻龍帝唔係跟住出law... 幾千蚊買返來唔值都算, 你都俾我完夢出齊佢呀, 人地EVOLUTION TOY 點差都好, 都叫齊人呀...

Dancougaproto 發表於 16-1-2022 11:26 PM
Good smile company 之前出開黏土人,之後開新缐食埋機器人範圍。
開局算差,出模型(moderoid)帝皇萬能俠 ...

哇... 佢之前出果D我幾乎無隻識... 好偏鋒的廠...

睇埋樓下回覆, 呢隻斷空我若是成品似乎都會係千值錬價錢
熱狗OO 發表於 17-1-2022 02:40 PM
哇... 佢之前出果D我幾乎無隻識... 好偏鋒的廠...

睇埋樓下回覆, 呢隻斷空我若是成品似乎都會係千值錬價 ...

如果有合金部件,價錢很大機會超過千值練

真心, 佢既出品我連模型都無買過, 就係因為收到既玩家回應都係麻麻, 而家只希望佢公告多D消息, 最起碼唔好甩甩漏漏, 不過如果佢貴個千記, 咁平心而論, 我情願入千記

利申: 屋企只有BANDAI既R版, 無入千記, 因為覺得佢太細隻
好似好多夾口....心口,象鼻,前臂, 大腿都有,好顯眼.....
hwlai 發表於 17-1-2022 04:47 PM
好似好多夾口....心口,象鼻,前臂, 大腿都有,好顯眼.....

3D print 咋大佬未正式啤模㗎

我認得枱頭戴帽公仔
莫非呢位人兄係ヲタファ/wotafa ?
GSC都出過類似既系列叫《GSA》,是和千值練合作的。
性價比低,同埋太膠,但貨量少,唔訂都幾難有現貨。
純白騎士姬Saber 發表於 17-1-2022 09:35 PM
我認得枱頭戴帽公仔
莫非呢位人兄係ヲタファ/wotafa ?

Wotafa坐咗係最左邊(大張正己旁邊),個公仔係佢傳比呢位坐最右邊作對比介紹。

原來咁~Thx解說  發表於 30-1-2022 10:13 PM
bigbigfriend 發表於 18-1-2022 09:48 AM
Wotafa坐咗係最左邊(大張正己旁邊),個公仔係佢傳比呢位坐最右邊作對比介紹。
...

WOTAFA 啱啱宣佈咗會暫時停止WOTAFA秘密基地一段時間
keroro-1972 發表於 18-1-2022 11:07 AM
WOTAFA 啱啱宣佈咗會暫時停止WOTAFA秘密基地一段時間

我都睇到,不過唔識日文,唔知咩原因
牙齒做手術。暫時沒辦法更新。
lydiamomo0903 發表於 18-1-2022 12:12 PM
牙齒做手術。暫時沒辦法更新。

原來這樣,我以為佢比各大玩具公司請咗去做顧問….