Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] THE合体 HAGANEWORKS 超獸機神斷空我

上左色張圖,中間條分模線靚到呢..................

我以為俾人劈左一劍。
得超合金魂,呢隻非常吸引
如果真係要SELL大張STYLE,呢ver. 個頭就太大,膊頭縮得唔夠高,條腰太長了
望落真係有啲似合金魂2.0, 但中間夾口線太礙眼喇

fallout8 發表於 15-1-2022 11:09 AM
個size幾大?如果又係同合金魂差唔多大細,市場上已經有好多好多選擇。

超合金魂size暫時只有超合金魂

中間夾口想點 ... 好似比人中間斬開一刀 ...
希望係因為係 試版 未 turn 好 la ...

佢既所有分模線都好似驚死無人知佢有分模線咁, 真係好熱血, 如果佢真係就咁直出, 我真係唔會入, 起碼攪好晒所有分模線先啦大佬, 22年啦! 十幾年前既超合金魂都唔會出成咁啦!

仲有佢D野成日都貴既, 呢隻如果過2000真係唔洗考慮, 我情願入千記都唔會入佢囉!
利申: 只有超合金魂, 到今天都未敢入千記, 十五十六中
放大看就知道這只是列印的式樣品  並非實際商品  我比較在意的是可動方面  是否有腰轉  
Vince 發表於 15-1-2022 10:08 PM
中間夾口想點 ... 好似比人中間斬開一刀 ...
希望係因為係 試版 未 turn 好 la ...
...

支炮直頭爆裂咗添!

睇過介紹,支炮係可以變型打開,裂左個位係可以合好D, 係佢班友事旦整。
馬仔 發表於 16-1-2022 11:36 AM
睇過介紹,支炮係可以變型打開,裂左個位係可以合好D, 係佢班友事旦整。 ...

一邊象腳都跌咗落嚟真係好求其

30cm
熱狗OO 發表於 15-1-2022 01:08 PM
我首先想問呢間廠乜黎? 之前出過乜?

Good smile company 之前出開黏土人,之後開新缐食埋機器人範圍。
開局算差,出模型(moderoid)帝皇萬能俠一一一斷手
                    出成品 DX SSSS full power Grid man ,QC差,人人中獎,千幾蚊要自己砌手掌,貼貼紙
但係質素進步得快,一兩年之後,出模型,我買咗GAiking 模型,材質唔差,又有預塗裝,粗玩都頂得順          成品方面 DX SSSS Dynazenon雖然全膠賣千四,但係gimmick多,QC不俗,有用齒輪關節,好睇又好玩
而這家廠出的角色主要係分為冷門投票角色(法芙娜,銀河旋風,)勇者;同埋贊助新IP (SSSS Gridman)

總結:有潛力,不少產品獨市,冇得揀,出品唔會太差。
和他情況接近的,專搞冷門公司比較:
千值練:質素參差,極貴
Evolution toy:質素垃圾,貴
GSC:質素可接受,較貴

Dancougaproto 發表於 16-1-2022 11:26 PM
Good smile company 之前出開黏土人,之後開新缐食埋機器人範圍。
開局算差,出模型(moderoid)帝皇萬能 ...

“The合體”的Dynazenon直頭係高質,感覺好像換了工程師和制造廠,質素一下子提升,所以今次超獸我很有信心。如不放心可在觀望就快出的泰坦X先。