Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] THE合体 HAGANEWORKS 超獸機神斷空我

外形幾好,灰色有啲膠膠地
最唔鍾意選擇,全部都買,至憎訂唔到,好似沙煞比咁
認唔住,最後都係訂左,因為合金魂果隻未玩已爛,始終都心郁郁想買番隻
頭頂高30cm, 相信斷空砲直立起來都快40cm了
我在想買大型機械人玩具選斷空我是不是一個合理選擇?
因為鷹戰機的好壞, 大概跟整體合體尺寸有成正比例的關係?
哩個斷空我係用大張正己嘅最新設定,即係用機戰30周年版本。
咁即係goodsmile會有9成機會唔會出黑翼、而係出裝甲比斷空我用,到時就變咗究極斷空我(Ultimate Dancouga)、out走終極斷空我(Final Dancouga)。
有可能構思動漫機械人嘅設計師又開始技窮,就改用洗腦方式去賺fans嘅$(識換湯????唔識換藥????)
godbless1234 發表於 17-8-2022 02:14 PM
哩個斷空我係用大張正己嘅最新設定,即係用機戰30周年版本。
咁即係goodsmile會有9成機會唔會出黑翼、而係 ...

大張最新設定並不來自機戰30,幅設計圖來自兩年前機動戰隊合作超獸機神,在該活動中不但有final Dancouga 的新設定,更有黑翼的新設計(新武器~騎士矛/面罩底下都有口)https://zh-cn.facebook.com/MechaAlliance/photos/a.1085616061551378/3320673458045616/?type=3
官方介紹 updated

https://youtu.be/Q4J8zQNxSXw

睇片感覺隻野全身關節輕飄飄,手感似模型
wiswis 發表於 19-8-2022 11:56 PM

不如出埋模型

唔講我仲以為係食玩

可能因為佢隻試版白色預定用合金部份仲係膠先會咁掛
條片D字有講因為係試色版關係, 零件比較鬆, 佢話正式唔會咁~ 希望係
百龍天舞 發表於 12-2-2022 12:29 PM
聽內地講人民弊好似1800
自己換算港幣

1800人仔算合理
Dancougaproto 發表於 18-8-2022 03:18 AM
大張最新設定並不來自機戰30,幅設計圖來自兩年前機動戰隊合作超獸機神,在該活動中不但有final Dancouga  ...

完全明白,多謝師兄你嘅糾正,謝謝你????????????????????????‍♂️????????‍♂️
百龍天舞 發表於 12-2-2022 12:29 PM
聽內地講人民弊好似1800
自己換算港幣

大6做緊2500RBM