Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] THE合体 HAGANEWORKS 超獸機神斷空我

hinaoi 發表於 9-8-2022 02:04 AM
ssss gridman = 用料 + 設計 + qc 垃圾
ssss dynazenon = 用料 垃圾
thunder gridman = 用料 垃圾, 設 ...

你既意思係用料同設計都好好?
呢隻我OK架, 不過太貴, 都係睇咗當買咗
hinaoi 發表於 9-8-2022 02:04 AM
ssss gridman = 用料 + 設計 + qc 垃圾
ssss dynazenon = 用料 垃圾
thunder gridman = 用料 垃圾, 設 ...

師兄講得非常中肯
隻垃圾料同設計只有老變下位三廠嘅級數
馬仔 發表於 9-8-2022 11:28 AM
你既意思係用料同設計都好好?

我估佢係話呢間廠出果啲the合体so far無論用料,設計同QC全部都垃圾,就係個別作品有部份東西做到普通,不過都有垃圾位,簡單而言都係唔X掂
yugi 發表於 9-8-2022 07:59 AM
佢d評測片真係每次變完形或合完體第一句都係“好有形/好帥”

個位YouTuber 我相信佢唔會講缺點,佢上埋官方節目做主持,你睇佢節目了解隻野就可以,缺點要睇其他。
Amazon JP仲有收紅色特效版預訂¥58,000、但只送日本國內地址,要買嘅師兄可以考慮集運寄返香港、不過運費實多幾舊水,有無咁大愛自己諗諗。
河東司 發表於 10-8-2022 06:17 PM
Amazon JP仲有收紅色特效版預訂¥58,000、但只送日本國內地址,要買嘅師兄可以考慮集運寄返香港、不過運費 ...

JP AMAZON, 包藍紅特效件各一
河東司 發表於 10-8-2022 06:17 PM
Amazon JP仲有收紅色特效版預訂¥58,000、但只送日本國內地址,要買嘅師兄可以考慮集運寄返香港、不過運費 ...

呢個係加推,之前真係訂爆咗,仲有炒風添(依家果啲鋪都仲係炒緊)
58000...呢隻係暫時無論高度同做型都個人覺得最好最有味道, 不過GOOD SMILE既出品同佢個價太進取了, 都係等師兄出POST睇下有無問題, 等佢再販算, 我又唔信佢有海量貨但被訂晒呀!
萬一病die宣佈出DX的話...
DenloX 發表於 11-8-2022 11:36 AM
萬一病die宣佈出DX的話...

放心,唔會啦.....

.................
咁肯定?
遊俠 發表於 10-8-2022 11:56 PM
JP AMAZON, 包藍紅特效件各一

我對佢咁既做法唔多鍾意, 決定唔買
DenloX 發表於 11-8-2022 12:27 PM
.................
咁肯定?

出得R版,就無打算出新野啦

食玩好賣又好賺,佢寧願出食玩啦,唔好再對合金魂有咩期望
秋葉原展出