Toysdaily 玩具日報

[新品消息] HasLab 眾籌 TRANSFORMERS 變形金剛 Victory Saber 皇者史達

唔差喎,起碼睇得出今次係爲合體嘅比例爲設計出發點,當然結果就係分體要有所犠牲,就如同kfc,px,ir爲咗分體好睇,合體後自然有好似threezero超獸嗰件垃圾咁嘅手短腳長嘅問題
deviltony 發表於 24-7-2022 01:45 AM
識玩一定係玩KFC
簡直令人驚艷
其實正版Hasbro真係0競爭力

講0競爭力同無誠意一定係toyworld同zetatoys呢兩間,識用外觀去呃人以爲好高級,但其實用垃圾環保膠,qc又係業界最差,但改個名開間馬甲廠叫moon studio,同tt同期出同一個角色,明明連大陸自己嗰邊都比人鬧都七彩,fb都可以有班人爲咗踩一捧一,將佢吹到好正零缺點,笑咗
Haslab 皇者史達 日本雜誌介紹 updated

見淘特價,原本想買irontrans,依家等官方呢隻
jeffyen83 發表於 3-8-2022 10:41 AM
見淘特價,原本想買irontrans,依家等官方呢隻

我買咗irontrans再版,不過隻膠真係麻麻地,同埋以爲佢再版就會公布埋獅王,點知再次冇晒聲氣...
等緊派貨
因為Masterpiece把劍夠長,這個Haslab版本把劍似dagger多過sword

有冇師兄知道個Brain Master 功能有冇保留?
Prime1031 發表於 4-8-2022 10:49 AM
等緊派貨
因為Masterpiece把劍夠長,這個Haslab版本把劍似dagger多過sword

Oh 我已經找到答案, 好似冇咗個彈弓
https://news.tfw2005.com/2021/08 ... ampaign-live-440043
Vince 發表於 3-8-2022 09:37 AM
Haslab 皇者史達 日本雜誌介紹 updated

幅圖見到隻史達垂直對手時就係手長腳短,而獅王人形又矮四肢又太幼。真係為合體而設計,如果係咁,不如直接出一件過算啦。仲有,把劍咁短,一D氣勢都冇。
laiken 發表於 4-8-2022 02:22 PM
幅圖見到隻史達垂直對手時就係手長腳短,而獅王人形又矮四肢又太幼。真係為合體而設計,如果係咁,不如直 ...

你咁講都有道理,其實所有史達都唔應該出變形合體玩具,隻隻唔係分體手長腳短就係合體後手過短腳過長,一於全部出不可變figure算
Oh no, 可以 pass 了
如果睇長遠的話, HasLab 的優勢就係有潛力再出 Victory 其他角色, 其實 box art 已經有暗示, 下一隻有機會出就係薩拉斯 (Deathsaurus), 既然係眾籌, 咁煞星 (Liokaiser), 甚至乎陸上王, 飛搖翼, 恐龍王都有機會.

如果玩家只想收一隻主角機就足夠, 咁 MP 24 + KFC Simba 就應該係最佳的選擇.

Prime1031 發表於 4-8-2022 10:49 AM
等緊派貨

如果嫌把劍太短, 一定有三廠出 upgrade kits 補上, 可以放心.
如果變形系統簡單啲唔好咁多拆嚟拆去就好,買嚟粗玩
updated

超超超大水口,勁!