Toysdaily 玩具日報

[新品消息] HasLab 眾籌 TRANSFORMERS 變形金剛 Victory Saber 皇者史達

百載真純 發表於 31-8-2021 12:45 PM
小弟愚昧一問 上次 Unicron 眾籌不是一次性質嗎? 後來會有日版?

當年日本同期接訂,又係包裝多幾隻日文字算,如果今次日本有份,應該會用相同方式
https://tf.takaratomy.co.jp/products-lineup/tf_unicron/unicron
Vince 發表於 31-8-2021 12:32 PM
香港訂價 $1399 好似有 d 吸引。
https://www.freewaytoys.com/zh-hant/products/pre-order-hasbr ...

竟然有 Pre-order? 今次 crowd funding 十拿九穩? Pre-order 個 full price 同做 backer 個價都係幾乎一樣, 但萬一唔成事冇得退訂喎, 冇乜保障......
百載真純 發表於 31-8-2021 04:24 PM
竟然有 Pre-order? 今次 crowd funding 十拿九穩? Pre-order 個 full price 同做 backer 個價都係幾乎一 ...

Pre-order 個 full price 同做 backer 個價都係幾乎一樣 <= 因為 d 個係官方推介既訂購網。我相信如果出唔到,都應該有得退。

百載真純 發表於 30-8-2021 04:09 PM
今次 hasbro 的做法 "先俾錢, 後生產." 佢地今次的確令人失望.
當年 TT 做法係 "先生產, 後俾錢." 不過,  ...

睇返你呢個表,第2至5位都俾三廠出曬啲MP級嘅產品,TT社自己個MP系列反而就出咗第6位嘅BW奧迪武再順勢出埋BW其他角色,之後又出埋第9位嘅獅子文。真係唔知TT社諗乜
有趣。最低需要11000個人參與先會開模,宜家得4900。之後如果達到17000人有特效件,22000人有神秘配件喎。不過個灰模認真唔掂。整得靚我真係唔介意慷慨解囊。
updated

好醜樣⋯⋯偷膠偷成咁,一啲誠意都無
所以點解第三方有得做
可能玩慣變形金剛,偷膠已經麻木咗,我反而唔明白點解咁多窿窿….我估係螺絲窿,
你係唔係應該搵啲野遮下呢?
展示 updated

Vince 發表於 5-9-2021 09:07 PM
展示 updated

隻獅王矮史達成一半!!!真係接受唔到
laiken 發表於 5-9-2021 11:23 PM
隻獅王矮史達成一半!!!真係接受唔到

未有一半咁誇張, 都有去到史達心口, 冇辦法, 因為要遷就合體需要有取捨, 所以今次合體後的勝利史達比例相當唔錯.
另外佢有一個小小亮點就是支巨槍, 能還原到G1 動畫同玩具的風貌.

redfish 發表於 31-8-2021 01:31 PM
當年日本同期接訂,又係包裝多幾隻日文字算,如果今次日本有份,應該會用相同方式
https://tf.takaratomy ...

原來如此, 謝謝解釋.
Updated

呢隻人氣咁高都要眾籌?why?

唔通衰樣?