Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ROBO‐DOU 超獸機神 Dancouga 斷空我

上面回某師兄講“我朋友都係咁話”我朋友直接用隔離post講既30既三一比
咁你話柒久久值唔值......
Hawk 發表於 8-12-2023 08:02 PM
哩隻應該係死貨嚟,年尾個個要錢唔要貨……

出年經濟唔慌好得去邊,緊係要錢唔要貨啦!
小弟斷估哩隻低處未算低,農曆新年前應該有得再劈價!
喺fb機械人group就見到一班人因為而家個價平咗就入咗手然後幫佢洗白,真係肉9酸
呢隻嘢仲係正價嘅睇下仲有冇人買,隻嘢咁肉酸由,就算劈到個價咁都係覺得可以慳返
Vince 發表於 6-2-2022 11:28 AM
日本 YouTuber preview

https://youtu.be/hd8Ov3IG-mM

現在才看回, 之前只覺面相差, 睇各位留言先留意係好多問題:

頸長, 係長到個頭離開個身一段咁;
手短拳頭超細,
獅豹的腳成個大正方形, 搞到好似著一對大碼波鞋咁;
而且腳與象腳的連接位又係離開一段咁,
以上幾點, 正面睇齋企係超核突;

我再睇番官圖, 點解起初冇乜上述感覺, 個攝影師係幾識攞角度喎, Threezero水到第一批人買,此攝影團隊應記大功。

熱狗OO 發表於 10-12-2023 08:36 AM
現在才看回, 之前只覺面相差, 睇各位留言先留意係好多問題:

頸長, 係長到個頭離開個身一段咁;

我正價跌咗幾舊時買咗,2隻腳板真係變得好肉酸,厚到死,頸又長,但原設圖其實唔係咁的,成品造出嚟争好多……哩隻嘢一定係要擺啲姿勢至會睇得下……
Kelvin Sau嘅設計其實唔係個個玩具迷都鍾意, 佢D機體總係好美形同線條感好強, 但機械人有時出產品時太過偏離原設就未必人人受得住, 今次真係太失手喇
半田健人_555 發表於 10-12-2023 06:44 PM
Kelvin Sau嘅設計其實唔係個個玩具迷都鍾意, 佢D機體總係好美形同線條感好強, 但機械人有時出產品時太過偏 ...

好明顯不是畫師問題, 係原型師還原唔到畫稿個樣, 而管理層竟然咁都批,

最大罪係批准果個。
半田健人_555 發表於 10-12-2023 06:44 PM
Kelvin Sau嘅設計其實唔係個個玩具迷都鍾意, 佢D機體總係好美形同線條感好強, 但機械人有時出產品時太過偏 ...

我係799買咗,都認同咁多位師兄睇法,我就當玩大盒蛋咁扭,我剩係玩戰車型態就算
hinaoi 發表於 10-12-2023 02:08 AM
喺fb機械人group就見到一班人因為而家個價平咗就入咗手然後幫佢洗白,真係肉9酸 ...

唔好咁肯定洗白果D一定有入, 可能都係做媒水人買

睇返39樓的設計圖及彩圖, 外型其實唔差, 但實物還原唔到
睇黎呢兩日fb group強行洗白嘅情況越黎越嚴重
hinaoi 發表於 12-12-2023 02:01 PM
睇黎呢兩日fb group強行洗白嘅情況越黎越嚴重

LINK黎睇下? 呢個POST韌力十足 ....
熱狗OO 發表於 12-12-2023 03:28 PM
LINK黎睇下? 呢個POST韌力十足 ....

一個機械人group
https://facebook.com/groups/weareafanofrobots/

一個超合金group
https://facebook.com/groups/1346127185417631/
好搶手,799清曬了,周圍都無貨