Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ROBO‐DOU 超獸機神 Dancouga 斷空我

waiwaiwai326 發表於 5-11-2021 10:30 PM
Threezero的產品很特別,看圖覺得怪怪地,但看到實物就會感到都幾靚,如真三一,可能因為高可動(相對其他大合金 ...

哇~~~嗰隻真三一,已經唔講佢撐新疆棉,淨係個壽星公額頭已經夠核突啦,成個樣崩壞到
設計圖不錯
紫月葵 發表於 6-11-2021 12:13 AM
哇~~~嗰隻真三一,已經唔講佢撐新疆棉,淨係個壽星公額頭已經夠核突啦,成個樣崩壞到 ...

WAkakaka~

個樣係有少少崩壞,尤其是真三一萬能俠有眼珠神情會更加難拿捏。不過佢嘅可動性的確可以擺到好多有型嘅姿勢,其他三一合金暫時未做得到咁高嘅可動。Anyway我都冇買到。
我就幾鐘意真三一, 纖瘦外型仲有種魔性,關節靈活高可動,呢啲先玩得開心。其實Robot道整個係列都好有水準。希望keep住呢啲創意和質素,價錢可以做人人負擔得起,咁就win win 啦。隻超獸我都有訂。
日本 YouTuber preview

https://youtu.be/hd8Ov3IG-mM
睇片合體做得幾好,但合體後頸太長,獅豹連結大象腳又唔夠貼,好多虛位,有啲可惜
Hawk 發表於 6-2-2022 01:41 PM
睇片合體做得幾好,但合體後頸太長,獅豹連結大象腳又唔夠貼,好多虛位,有啲可惜 ...

腳位暫時千值最好

睇埋微笑點玩法...
有冇人知幾時出貨?
紫月葵 發表於 6-11-2021 12:13 AM
哇~~~嗰隻真三一,已經唔講佢撐新疆棉,淨係個壽星公額頭已經夠核突啦,成個樣崩壞到 ...

真係好樣衰!!

仲衰過㗎仔食物造假出醜國際,仲有全年大量㗎仔國人食物中毒,冇眼睇!!
睇片合體做得幾好,但合體後頸太長,獅豹連結大象腳又唔夠貼,好多虛位,有啲可惜 ...

我覺得佢斷空我個頭, 同獅子黑豹人型既頭好樣衰, 同獅子黑豹無論車形及獸形都好奇怪, 最令人擔心係佢合體之後, 係連落個炮台度, 好驚一路玩一路係咁自轉, 同佢合體後條頸真係太長啦! 不過無可否定, 佢既活動能力暫時係最好, 但無齒輪關節, 他日一鬆.....
我都覺得獅豹頭設定係樣衰既,但睇佢合體啲細節大部份係幾好既,除咗長頸鹿頭同埋佢腳合體位關節居然係枝炮上面,攪到腳合體後有碌炮咁闊既虛位,真係好肉酸……佢咁設定齋企唔會好睇,要擺啲大動作至冇咁礙眼

30依條robo道line真係好奇怪,有時佢會好忠於原設,例如機動警察/Eva,有時佢又會走去魔改,例如真三一同依隻超獸,點解佢唔統一一個風格呢?重有佢d魔改都係負評多,好似真三一太瘦而依隻超獸太似電影版老變....
我覺得佢地班設計師係未攪清楚點魔改先叫做靚之前都係出返d跟原設既機械人好d。
G-man 發表於 6-2-2022 05:44 PM
真係好樣衰!!

仲衰過㗎仔食物造假出醜國際,仲有全年大量㗎仔國人食物中毒,冇眼睇!! ...

你做咩啫……?

Btw 呢隻改得唔靚,唔會買

唔駛理d奶共hi  發表於 6-2-2022 09:04 PM

as a final product, I feel sad for it.
1.The color tone is still too bluish
2. the ankle joints look odd
3. fists are too small
4. large head and long neck but small chest and shoulders.
5. Face is overtuned
+>>> the ratio looks wrong to me. If these can be changed, it will look better
genesicgaogaiga 發表於 7-2-2022 12:45 AM
as a final product, I feel sad for it.
1.The color tone is still too bluish
2. the ankle joints l ...

除此之外,我覺得後面對翼同埋兩支炮太細都係一個缺點,另外雖然頸部過長,但其實這個長度相等於其他合金機械人將頸部拉出增加可動性後的長度,換言之這個設計並不適合正面觀賞,情況有一點類似新版超合金魂的替換頭,最少都要低炒或者由側面影落去先合比理,然後顏色方面真係覺得佢衰格留咗一手換色,至於拳頭太細,我個人覺得冇所謂,反正應該唔會有人放櫃的時候唔攞住斷空劍同埋斷空炮。
不過見到好似好多人睇淡呢隻野,都唔知呢隻會唔會成為第一隻三零要劈價出售的產品