Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年9月 超合金魂 GX-96 三一萬能俠號 / 無敵 3X1 及魂限 GX-96X

冇睇過呢套三一,但如果冇理解錯,故事裏面呢隻三一係冇三一射線加持,neo getter 都係同出一轍,所以做唔到 "離晒大嫂" 嘅合體,只有機械式嘅合體,戰鬥力亦係特別弱雞。

現實當然係玩具商嘅要求啦。

有錯請更正。
taifat 發表於 24-4-2021 09:15 AM
gx100係……………………

一套三隻,一千蚊有找,我諗我會考慮的... :x
早乙女Getter 發表於 26-4-2021 01:07 AM
如你覺得無吸引力就真係唔好買,自己唔喜歡為何要買同留意呢?

因為「鬧」都係樂趣~~:)
呢隻講明係 gx-96 ,點解有師兄拉到去 gx-100?係咪我有o野誤會o左?{:1_215:}
Garycharm 發表於 26-4-2021 10:44 AM
呢隻講明係 gx-96 ,點解有師兄拉到去 gx-100?係咪我有o野誤會o左?

因為上面有張黑影圖(getter arc)寫住gx100,所以先咁多人討論gx 100
如有玩過手機隻 機械人大戰 X-OMEGA 就知道依部野有幾勁
sk9091 發表於 26-4-2021 12:24 PM
如有玩過手機隻 機械人大戰 X-OMEGA 就知道依部野有幾勁

隻 x-omega 玩左2野已冇心機玩。
唔課金咁本就抽唔到好野。
:(
Dancougaproto 發表於 26-4-2021 11:27 AM
因為上面有張黑影圖(getter arc)寫住gx100,所以先咁多人討論gx 100

唔該晒師兄,見到了。

角色我冇乜意見,不過作為100號大作,冇變形冇合體中size 點都有啲覺得失望。
當年閃電傳真機播放無敵三乘一時都開始大個,
果個年代仲有A CLUB的, 是A CLUB最後期的時代, 果陣都無追A CLUB了

記得只看過兩集左右, 非常難看, 激悶, 畫功以當年來說也是不合格之流, 係非常非常之求L其
唔計自己大個口味轉強, 事實當年唔好話唔HIT, 根本係基乎0存在感

當年呢隻可以三變/合的模型通街玩具舖及文具店都有得賣
我肯定呢度好多師兄師弟都會有此印象, 因為係賣左好久先清到貨
我記得盒野唔大但竟然可以做到三隻分合體, 以玩性來說都幾得意
但套卡通真係太惡頂了, 固此當年都係無買的

廿年前的OVA世界乜乜之日收得後做過呢隻藍色三一為主角的OVA添食, 個名唔記得了
個設定變回原三一的 "自由伸縮裝甲" 令合體後背脊的大抽野消失晒的
熱狗OO 發表於 26-4-2021 02:05 PM
當年閃電傳真機播放無敵三乘一時都開始大個,
果個年代仲有A CLUB的, 是A CLUB最後期的時代, 果陣都無追A C ...

聽你咁講好似記得睇過
印象中個公仔幾好玩架
係日亞訂隻玩下先:)
魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1245935/

【超合金魂 GX-96 ゲッターロボ號】3機のマシンが3形態のロボに変形・合体!

https://youtu.be/PU_UdcfcGSY

一號隻拳頭好X細隻,要換图中大拳頭
魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1288186/