Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年12月 DX超合金魂 VOLT IN BOX V型電磁俠

有點貴, 最重要家裡已沒地方安放了............
今個禮拜有V形、Pose+天威、AT Q版大帝、仲一個唔好彩買倒PG2.0,加埋今月魂限收貨,呢個聖誕新年真係唔駛出街......銀包乾塘
stonekeung01 發表於 21-12-2020 03:19 PM
官方報告

某d角度就手長/粗同腳短/幼,某d角度手腳比例又好正常...
g4cube 發表於 22-12-2020 07:04 AM
有點貴, 最重要家裡已沒地方安放了............

唔係有點貴 真係好貴
bigbigfriend 發表於 22-12-2020 08:49 AM
今個禮拜有V形、Pose+天威、AT Q版大帝、仲一個唔好彩買倒PG2.0,加埋今月魂限收貨,呢個聖誕新年真係唔駛 ...

除左大帝,其他仲要好鬼大盒 !!!! :(

琴日玩隻天威,今日再玩隻v. P 加設計者似乎睇倒 d 端兒.無論整得幾大幾震撼, 功能幾多。男人真係最重要條腰!怪唔知之後肥到隻豬嘅哥頓都要識扭腰.
愈睇d圖愈覺得個比例有問題,隻DX版V型個身形成個曾志偉咁。
所以,腰轉不了,怎麼擺都不會自然的; 除非罰站姿了:die:
fallout8 發表於 25-12-2020 01:13 AM
愈睇d圖愈覺得個比例有問題,隻DX版V型個身形成個曾志偉咁。

實物睇雙手5覺得長,因手關節可伸縮.手工領先他廠,但創造力巳落後別人.
.
柴灣20座男孩 發表於 29-11-2020 02:41 PM
我好少彈,笨大,但近年超合金魂,都好求其,計不到,連 D X 都了一樣,應該係”笨大”内部換人之故,,唉 ...

合金魂呢個系列,我覺得佢係要保留一些舊金合既原素或感覺,

所以佢唔會大改,一號機耳仔旁個兩粒飛彈都要換件,過份。

2號機隻翼收起後有條大坑更加之醜,離普。

佢呢個系列係咁,唔會改。

改就等其他公司去改,如pose+.
馬仔 發表於 25-12-2020 07:14 AM
合金魂呢個系列,我覺得佢係要保留一些舊金合既原素或感覺,

所以佢唔會大改,一號機耳仔旁個兩粒飛彈都 ...

二號機條坑唔明點解唔用返GX-31舊設計,已經完美解決左個問題。
感覺成條DX系列為左塞入燈同聲效依d電子野而放棄左好多可以玩既野,重有到 2020年重要入電芯而唔係用 usb差電嘅?哈哈
777@code 發表於 25-12-2020 02:57 AM
實物睇雙手5覺得長,因手關節可伸縮.手工領先他廠,但創造力巳落後別人.
. ...

師兄有入手?頭部可動嗎?
fallout8 發表於 25-12-2020 01:13 AM

:x哈哈,曾志偉,笑死。可能笨大想做番卡通片風格,矮矮實實
fallout8 發表於 25-12-2020 09:25 AM
師兄有入手?頭部可動嗎?

有,左右可移少少,叫做可以 左顧右盼。但二號機合體位 冇做關節,所以不能做 望上望下動作.