Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年12月 DX超合金魂 VOLT IN BOX V型電磁俠

肩对翼好肉酸

小弟好小幫 B 記講好話,但愚見,膊頭條坑係難睇,但要完美解決動畫裡既錯誤,要做到 2 號飛機狀態時對機翼向上,合體後對翼係反方向突番出黎,其實唔可以用常理方法處理
係唔影響外觀之餘又要變番件事合理化,可能要花更大既功夫才能做到

所以 B 記才會做出這權宜之策,簡單但到位

P.S. 其實 GX-31 對翼仲兒嬉啦,兩塊薄薄軟膠,成日跌落黎又核鬼突
benbenben4213 發表於 30-11-2020 12:30 AM
小弟好小幫 B 記講好話,但愚見,膊頭條坑係難睇,但要完美解決動畫裡既錯誤,要做到 2 號飛機狀態時對機翼 ...

係解決這一個動畫錯誤中,我覺得Bandai 應該參考一下action toys mini action voltes V的設計(At嗰一隻不但沒有膊頭條坑,由背面睇都唔覺有問題):cool:

x2  發表於 30-11-2020 01:36 PM
肩頭果兩條杭...加補件遮住得唔得呀, 真心成4000, 同細版有咩分別, 係多左聲效, 大隻左又唔係高可動左....

唉!原本諗住一出即買回來,家中 DX 01 ,02 & 03 會多位成员,現在見到做到這樣,長臂猿,及,肩對翼的設計,,開始有放棄諗頭。
當玩具廠商一直不在設計上下功夫,只是一直延用舊設計時,我就不太買單了; 現在反而對很多新廠新開發的玩具有興趣,如pose+, 因為買來玩後,都覺得很有驚喜感,很值得!:)
唯有 Pass!等待 DX 03的宇宙飛龍。GX希望將來會出 2.0啦,1.0 買唔到。。
benbenben4213 發表於 30-11-2020 12:30 AM
小弟好小幫 B 記講好話,但愚見,膊頭條坑係難睇,但要完美解決動畫裡既錯誤,要做到 2 號飛機狀態時對機翼 ...

咁買定唔買?:D
根本英俊 發表於 30-11-2020 12:58 PM
肩頭果兩條杭...加補件遮住得唔得呀, 真心成4000, 同細版有咩分別, 係多左聲效, 大隻左又唔係高可動左.... ...

聲效仲比超力差,只地台有。超力4架飛機同地台都有呀
魂 NATIONS TOKYO 展出

其實睇佢個盒就係睇死我地呢批老餅實會埋單,明買明賣無謂諗咁多。利申:冇訂但會衝現
追風 發表於 1-12-2020 03:47 AM
當玩具廠商一直不在設計上下功夫,只是一直延用舊設計時,我就不太買單了; 現在反而對很多新廠新開發的玩具 ...

Pose+ 一直都支持佢,係唔like 佢再出銀河列風要人俾成千銀買隻鳥地台,呢d消售方式唔多接受,佢唔出單體版,唔會買。
其实這一版只对個盒有兴趣。

唔满意手长脚短+冇电镀+冇飞机標識号,同超力一样,单纯放大但無相應密度的细節,有respect版才考虑了。

官方preview

「DX超合金魂 VOLT IN BOX 超電磁マシーン ボルテスV」、新たな未来に希望を込めて12月26日(土)店頭へとお贈りします!

http://tamashiinations.blog.jp/archives/8081083.html