Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年12月 DX超合金魂 VOLT IN BOX V型電磁俠

分開五架機時個台座,其實可以加裝多套外殼變"大鳥島基地"

HighLamb 發表於 28-7-2020 07:23 PM
分開五架機時個台座,其實可以加裝多套外殼變"大鳥島基地"

之前合金魂⋯⋯有三廠出過

笨大推廣,Youtube 免費播放 V型電磁俠動畫,下面是第一集(有英語字幕):
https://www.youtube.com/watch?v=uUy-z70h5V0

請師兄指點,即哪部份是合金?
官方發售日公開

手臂真係好長
En5OqjhUUAESaJ0-1.jpg En5OqknVEAAbQ_0.jpg
2只比,V型手長腳短了,boxart 跟 popy DX 超正⋯⋯但膞頭條罅真係接受唔到

nela 發表於 28-11-2020 09:19 PM
2只比,V型手長腳短了,boxart 跟 popy DX 超正⋯⋯但膞頭條罅真係接受唔到

膞頭條罅的確係接受唔到, 而家係 DX, 唔係 Action Toys Mini Action
咁大隻連少少機關都做唔到?  還是佢要用牙簽"了"隻翼仔出來變飛機, 所以一定要咁設計?
另外一號機的機底亦係好騎呢, 一餘長方柱體在機底, 完全無飛機應有的流線型...... 如果佢係一件普通合金玩具, 我可以接受, 但 DX 就係應該每個細節都貼近完美, 而唔係要求是旦發下聲, 就好鬼滿足
從GX71百獸王就開始是手長腿短,近幾年風格都系這樣
toylover 發表於 29-11-2020 09:07 AM
膞頭條罅的確係接受唔到, 而家係 DX, 唔係 Action Toys Mini Action
咁大隻連少少機關都做唔到?  還是佢要 ...

我好少彈,笨大,但近年超合金魂,都好求其,計不到,連 D X 都了一樣,應該係”笨大”内部換人之故,,唉,真是新不如舊
柴灣20座男孩 發表於 29-11-2020 02:41 PM
我好少彈,笨大,但近年超合金魂,都好求其,計不到,連 D X 都了一樣,應該係”笨大”内部換人之故,,唉 ...

而且賣緊¥59000⋯⋯港版都43xx....我認為設計未做到呢個價
今时今日技术及品质,完全难以用<精美>两字来形容。
肩对翼好肉酸