Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年12月 DX超合金魂 VOLT IN BOX V型電磁俠

網上比較圖, Action Toys、合金魂同DX合金魂

靚係幾靚,但見到上一隻最後插到咁,呢隻好難再一出即入手
睇完開箱先算, 好似只係放大版合金魂, 無大驚喜, 去到二千尾三千頭可能會考慮
那些咩發聲, 玩一兩次驚粒電發霉漏電池整壞, 就會拆掉, 每次玩又要裝返電, 邊有咁好心機?

而且合金魂的發聲 (我只有鐵人28), 好似仍然停留在幾十年前的電子聖誕卡咁, 又細聲又拆聲, 有點廢
孤仔訂價由4088上調到4336。
這DX版是否變不了 重戰車型態 型態?

圖是40周年版官圖。

mfleo2010 發表於 5-7-2020 12:27 PM

V形 電視版 其實冇 戰車型態。
但留意返,隻 DX 版係跟 玩具版,所以我覺得好大機會變到。
:he:
toylover 發表於 5-7-2020 09:43 AM
睇完開箱先算, 好似只係放大版合金魂, 無大驚喜, 去到二千尾三千頭可能會考慮
那些咩發聲, 玩一兩次驚粒電 ...

之但係如果係GaoGaiGar或天元突破出呢種配音DX呢?
toylover 發表於 5-7-2020 09:43 AM
那些咩發聲, 玩一兩次驚粒電 ...

用pan記電唔會流野
mfleo2010 發表於 5-7-2020 12:27 PM

以笨大做法......等下一版可能有
因上一隻超力插過水,店鋪今次不敢入太多貨,求過於供,這隻價錢會不跌反升,這是定律
你好 發表於 5-7-2020 12:23 PM
孤仔訂價由4088上調到4336。

我自己就不會訂,好似對上一隻 DX 03 (超力電磁俠),當年未出,预訂價都要$42條魚,都覺得太貴了,自己負擔不起,一切随缘吧! (買不到,便玩少隻),3個月後就以$28魚買到,因此這隻V型都是一樣,,,:34:
柴灣20座男孩 發表於 5-7-2020 09:31 PM
我自己就不會訂,好似對上一隻 DX 03 (超力電磁俠),當年未出,预訂價都要$42條魚,都覺得太貴了,自己負 ...

代理就是會明白大家這樣想,不入太多貨,這次很難插水...如果大家真的想要平貨,應該造勢好似個個一出即買,貨入多了才真的會平...
choki 發表於 5-7-2020 04:50 PM
用pan記電唔會流野

Forget about the battery. Whatever which brand battery you use, after 1 year, all the battery will be the same situation as HK is too hot and humid !
robotkelvin 發表於 3-7-2020 08:22 PM
官圖全都唔見條頸,希望這張相只係試版......實在太驚嚇......

啱啱重睇 YOUTUBE 介紹片段,真係有呢個頸位存在的

不過又無需過份受驚,DISPLAY 呢隻應該未合體好,兩邊膊都未插入哂3號機,所以條頸應該短D,睇落無咁大舊銀行露出黎
choki 發表於 5-7-2020 04:50 PM
用pan記電唔會流野

玩具買返來係頭一兩星期會玩得密啲, 好少少玩完會放 display 櫃站屍, 叫做好過入返盒十年廿年都不再見光......

但站屍後, 起碼一兩年都未必會取出來玩, 話唔會漏嘢, 但敢唔敢搏先, 通常漏咗嘢, 已經係太遲, 生鏽肯定, 仲好大機會腐蝕埋線路板添~~~