Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年12月 DX超合金魂 VOLT IN BOX V型電磁俠

waiwaiwai326 發表於 5-7-2020 11:08 PM
代理就是會明白大家這樣想,不入太多貨,這次很難插水...如果大家真的想要平貨,應該造勢好似個個一出即買,貨 ...

疫情關係, 全球經濟都差, 笨大投資咗錢, 仲限住賣扮嘢咩?

識唔識計數?
貴價只賣到一千隻賺得多? 定插水後賣一萬隻賺得多呀? 賺頭蝕尾好正常
有時唔係話代理想入幾多就幾多, 將來有好賣的貨品, 想笨大唔批咁多貨給你呀?
笨大要代理食某個數量, 你都要硬食, 一層壓一層, 香港代理一樣會迫大拆家攞某個量, 否則將來有好賣的貨唔洗指意給咁多貨你......
toylover 發表於 6-7-2020 08:46 AM
疫情關係, 全球經濟都差, 笨大投資咗錢, 仲限住賣扮嘢咩?

識唔識計數?

純學術討論,按這邏輯, 所有合金魂同Metal Build 都會插水了... 很想正價入Metal robot 魂巴巴托斯...
我已經第一時間訂咗
係唔係冇左合金魂果把心口拉出嚟嘅變形天空劍?
玩左咁多年玩具,我都未見過V型嘅產品有大插水,唔知今次會唔會倒外?睇下之前嘅31V,FA,AT都好硬凈,利申:,我4088訂左
百龍天舞 發表於 6-7-2020 09:49 PM
係唔係冇左合金魂果把心口拉出嚟嘅變形天空劍?

那把變型天空劍, 我覺得係最垃圾的設計喎... 又膠又唔直

如果係電鍍一層套一層那種申縮劍, 勉強仍可接受
講真,心口折曡劍咁核凸唔要冇所謂,我覺得呢隻V型相比GX31除咗比例大咗、加上聲光效果,還需要改善的有以下:
一號機機翼變形唔使換件;
二號機(博頭)軟膠定風翼太兒戲;
肩部應該加拉伸關節,做到多角度的雙手持劍動作;
三號機(腰部)左右兩粒嘢可以縮入D,合體後履帶背包唔好太出(睇展示品好像做到了);
腿腳關節冇乜要求,畢竟咁大只都唔期望擺誇張pose,但希望關節要緊D,40週年版GX31都係鬆。
申利:未定,但一定買!
不喜歡DX設計的玩家,真的拜託不要買!只要供過於求,現貨價格自然就合理下來.
toylover 發表於 7-7-2020 08:52 AM
那把變型天空劍, 我覺得係最垃圾的設計喎... 又膠又唔直

如果係電鍍一層套一層那種申縮劍, 勉強仍可接受 ...

我覺得個size大左再加上而家嘅技術進步左
應該可以完全變形得嚟又兼顧到外形。
百龍天舞 發表於 7-7-2020 08:47 PM
我覺得個size大左再加上而家嘅技術進步左
應該可以完全變形得嚟又兼顧到外形。
...

好難講,你睇下佢隻金毛獅王隻獅腳點收?咪又係向舊合金致敬而不做完全收納。

最怕呢樣。
MarlboroxNikon 發表於 7-7-2020 12:14 AM
玩左咁多年玩具,我都未見過V型嘅產品有大插水,唔知今次會唔會倒外?睇下之前嘅31V,FA,AT都好硬凈,利申 ...

師兄你真好彩,我向相熟鋪訂都要43xx
morpheel 發表於 8-7-2020 06:38 AM
師兄你真好彩,我向相熟鋪訂都要43xx

我係第一日開訂果時見到價錢可以接受就即訂,估唔到第二日已經即刻加價,唔知d舖係唔係已經同代理食夠個額,所以加價呢?不過V型多人要又唔奇,始終多fans
MarlboroxNikon 發表於 8-7-2020 10:40 PM
我係第一日開訂果時見到價錢可以接受就即訂,估唔到第二日已經即刻加價,唔知d舖係唔係已經同代理食夠個 ...

相熟鋪爆料,當日佢地第一時間開訂時原來目垂言己仲未有批價
morpheel 發表於 9-7-2020 06:04 AM
相熟鋪爆料,當日佢地第一時間開訂時原來目垂言己仲未有批價

而家訂左唔理咁多啦!希望出貨時QC好d,始終大比例玩起上嚟正好多
魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1032224/