Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年7月 超合金魂 GX-59R 金毛獅王

各位大大有冇開箱相片報告?
toylover 發表於 23-7-2020 11:50 AM
我都買咗... 之前再販時, 已經買咗上一版
比較下, 我覺得造功粗糙咗, 唔知是否套模翻得太多次, 同埋工人 ...

師兄可唔可以影相睇睇?
badmuthaphucka 發表於 18-7-2020 10:06 AM
個盒好緊要㗎,買佢嗰刻,一手交錢 一手交貨,捧住盒嘢即刻變返小朋友

尋日在荃灣米青見擺出嚟果盒撞崩左隻角都幾難賣得出。
大家在YouTube的搜尋器type"GX-59R"有日本仔詳細報告。
https://youtu.be/cnhsEwgM-hQ
世界之超合金魂係唔係新title?         
stonekeung01 發表於 26-7-2020 12:51 PM
世界之超合金魂係唔係新title?

「世界之超合金」 <= 係以前 超合金 boxset 都會有既。
而「世界之超合金魂」<= 之前 六神 R版 都有。
相信之後如果出 懷舊 boxart 都應該會出現
{:1_220:}
這懷舊包裝設計對我殺傷力很大...
如果不是這種設計,
我就不會買了..
畢竟這幾隻我第一版都沒有買,
小時候也沒看過動畫...直接玩玩具的..
動畫配色實在吸引不了我.:shy:
冇得唔認今次個獅頭贏晒。
其實係舊版太肉酸。
如果遲d會降價,會考慮入返盒! :shiny::D
請問大大們提到用塊深藍色膠片攝腳踝空位的膠片喺邊度買?文具舖做fans手牌中間夾層通窿嗰種得嗎?還是要去模型店或賣阿加力膠嘅地方?唔該哂大大!

是多年前有個師兄post出來的照片。

你攪錯了,那塊不是「亞加力」的硬膠片,相反~那只是一塊深藍色的軟膠塊。

因他並沒有說明清楚是使哪些物料&在哪裡買。

推断那是類似拖鞋般性質的是橡膠塊。
你一講又好似係。就算嗰位師兄唔係用呢種軟膠,都不失為一個好提議。我睇吓有冇一啲嬰兒地蓆,可以剪少少膠試吓~
Garycharm 發表於 30-7-2020 12:24 AM
你一講又好似係。就算嗰位師兄唔係用呢種軟膠,都不失為一個好提議。我睇吓有冇一啲嬰兒地蓆,可以剪少少膠 ...

YOGA 蓆肯定有深藍色(我屋企人有用過),應該夠厚同夠彈力。
艾雲 發表於 30-7-2020 12:43 AM
YOGA 蓆肯定有深藍色(我屋企人有用過),應該夠厚同夠彈力。

多謝各位指點迷津!