Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年7月 超合金魂 GX-59R 金毛獅王

最想要舊版獅子頭,真係靚太多。
話說,係咪遲d超獸都有新版定點
見Gx13未開封竟然只賣1180
現在合金魂的價格真的也不便宜了,玩具愈買愈傷了!{:1_212:}
我鍾意改番原祖版超合金的獅頭,但現在舊版都係$1300至$1500,再版改改要超過$2000便卻步。
百龍天舞 發表於 24-1-2020 07:51 PM
最想要舊版獅子頭,真係靚太多。
話說,係咪遲d超獸都有新版定點
見Gx13未開封竟然只賣1180

{:1_203:} yes 只係時間問題  {:1_208:}

為何今次的貴價的R版金毛獅王,不像宇宙大帝補回他尚欠的武器呢?

尚欠的2套武器包括:镭射飛鉈&轟天炮
放心啦~~金毛唔係大熱,,,,千頭啦:36:
凡高 發表於 26-1-2020 07:38 AM
放心啦~~金毛唔係大熱,,,,千頭啦

睇貨量啦, 其實呢幾次R版明顯出小咗貨價錢企硬好多了!
G-man 發表於 25-1-2020 08:00 PM
為何今次的貴價的R版金毛獅王,不像宇宙大帝補回他尚欠的武器呢?

尚欠的2套武器包括:镭射飛鉈&轟天炮 ...

大公司應該有成本控制

整多個獅頭就冇得整新武器。
百龍天舞 發表於 26-1-2020 08:16 PM
大公司應該有成本控制

整多個獅頭就冇得整新武器。

理據不足, 羊毛出自羊身上
冇cost impact

:!

留返再下版嘛

請問師兄镭射飛鉈&轟天炮exactly唧係邊D武器呢?
"镭射飛鉈" 我重大約故到係邊隻, 但"轟天炮"係指......?

兩套武器也是故事後半段才使用,因我不懂在玩具日報內貼上照片,用文字大概告訴你吧!

(衝天炮)由金毛獅王左右前臂伸出四支重炮管作連環射擊。

(鐳射飛鉈)由金毛獅王大腿外侧的銀色圆形関節,變出一把連著鎖鏈的红色十字形弓弩飛鉈。
將飛鉈抛出去圍繞機械獸作高速旋轉飛行,然後把連住的鎖錬将機械獸緊緊的鎖住後,最後才使出绝招「火焰十字斬」將機獸消滅。
G-man 發表於 26-1-2020 11:32 PM
兩套武器也是故事後半段才使用,因我不懂在玩具日報內貼上照片,用文字大概告訴你吧!

(轟天炮)由金毛獅王 ...

dan gun.jpg
另一武器好難搵

G-man 發表於 26-1-2020 11:32 PM

(轟天炮)由金毛獅王 ...

THX.
因為曾經响YOUTUBE睇過POWER UP果集, 所以大概知道镭射飛鉈個樣係點.

頂, 呢隻武器反而機戰有~~~