Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年7月 超合金魂 GX-59R 金毛獅王

點解唔全獅身金色?忽黃忽金好尷尬XD 買咗action toys止痕,但係呢款用舊頭真係好中!!!!
真係做啲唔做啲,盒同造型都跟原祖,但電鍍件又跟唔足:(
不過自己唔like電鍍,pass 等聖誕禮物DX V型:)
icyhugs 發表於 18-7-2020 04:56 PM
點解唔全獅身金色?忽黃忽金好尷尬XD 買咗action toys止痕,但係呢款用舊頭真係好中!!!! ...

因為原版超合金獅子都係咁樣配色。

個舊盒面

原祖版獅腳銀圈好似係電鍍銀{:1_375:}
個盒面設計真心正,可惜舊版時特價己經破例買多了一盒,如果不是,恐怕我又會買入它了
HighLamb 發表於 18-7-2020 05:50 PM
因為原版超合金獅子都係咁樣配色。

原來如此!真係好想買!但係沒位擺啦!嗚嗚嗚
icyhugs 發表於 23-7-2020 11:23 AM
原來如此!真係好想買!但係沒位擺啦!嗚嗚嗚

我都買咗... 之前再販時, 已經買咗上一版
比較下, 我覺得造功粗糙咗, 唔知是否套模翻得太多次, 同埋工人的工藝無之前的合金魂咁好

不過呢隻真係好有 feel, 之前隻R版六神我都只是覺得一般, 所以無買
我都無乜位放, 唯有收埋隻舊版, 當睇唔到無買過, 當買咗新玩具, 我都係執下收下"唔係最喜歡"的玩具, 騰出空位...
己入。

改色我可以忍,改盒真係忍唔到~~~
Garycharm 發表於 23-7-2020 12:09 PM
己入。

改盒真係忍唔到 +1 :shy:
Garycharm 發表於 23-7-2020 12:09 PM
己入。

今次 d set 合金魂 係買 情懷 既
:shiny:
Vince 發表於 23-7-2020 01:03 PM
今次 d set 合金魂 係買 情懷 既

真係好毒!當年百幾蚊大大盒大合體有得睇冇$買得個恨字嘅情景返哂嚟
我得一想二,依家嬲佢點解唔改埋內盒~~~:$
已見街差唔多19魚,個盒"娘娘地"。
Agito 發表於 23-7-2020 02:05 PM
已見街差唔多19魚,個盒"娘娘地"。

沒辦法,
年代不同,畢竟是四十年前的設計了,
對象也不同,當年係要吸引小朋友,今日會考慮買這傢伙的,都是成年人~~
Garycharm 發表於 24-7-2020 11:30 AM
沒辦法,
年代不同,畢竟是四十年前的設計了,
對象也不同,當年係要吸引小朋友,今日會考慮買這傢伙的, ...

直頭奔五啦......

呢只致敬獅子係中o架.......