Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年7月 超合金魂 GX-59R 金毛獅王

新版改得幾好, 不過已有舊版, 唔會再買多隻

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=zWLBVSkRdQ8

00:56開始,大家便可以欣賞到
金毛獅王在故事後半段,所使用的強化武器連續技攻擊,先來是「鐳射旋轉飛鉈」飛斬,再來就是「衝天炮」的重炮攻擊,應該能夠勾起大家对金毛獅王失去了的童年記憶吧!!!
官方發售日公開

巳有舊版,這只不買了。
動畫中的盾是深藍色,但合金魂的盾卻是黑色
柴灣20座男孩 發表於 29-6-2020 06:31 PM
巳有舊版,這只不買了。

而且現在"舊版"網上賣出去要蝕賣才賣得出去。
Agito 發表於 1-7-2020 06:37 AM
而且現在"舊版"網上賣出去要蝕賣才賣得出去。

玩具唔玩放在盒我覺得老化得更快 (可能而家要用好多環保物料, 做玩具的應該知)

七八十年代生活水平低, 玩具係奢侈品, 生產量亦唔高, 先有佢的價值

2000 年後的玩具, 越出越多亦只會越出越好, 我就唔會買二手玩具, 如果非買不可的玩具, 我寧願訂, 起碼肯定買到, 那些一隻買幾盒的人, 真係留返佢自己放到玩具老化
:love: 已有舊版, 唔會再買多隻  :he:  :!
toylover 發表於 1-7-2020 09:53 AM
玩具唔玩放在盒我覺得老化得更快 (可能而家要用好多環保物料, 做玩具的應該知)

七八十年代生活水平低,  ...

我十分認同,兒時無$買,成日望住隔離屋小朋友有得玩,及望住玩具舖厨窗,望梅止口渴,現在有$買來就要把玩到夠皮,不會只放在盒內或櫃內站屍,就算玩爛或養化(我都當佢哋係”寶”,都無所謂,這就是玩具的真正意義,因為我視他們不是””古董”
TAMASHII Features 2020 展出

遲d會唔會出隻DX版㗎?!
taifat 發表於 4-7-2020 09:14 AM

驚佢好似DX超力配埋合體主題曲同招式配音!!!
taifat 發表於 4-7-2020 09:14 AM

我覺有機會出,因這只是大熱機體之一:36:

長浜忠夫四步曲之一,好大可能性!!
但那腳板連接小腿做法⋯⋯就算把啦