Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原文章由 dangoberry 於 23-9-2007 00:07 發表

今日返左黎 :) 不過師傅仲車緊套衫 :cool: 佢話最難做係頂帽  :die:

咁唔洗心掛掛啦~:) 仲要幾耐先有得著:shiny:
原文章由 karice 於 22-9-2007 11:40 PM 發表

所以冇剪到~:DD
有時都覺得巫女頭髮好似長左少少,不過都放棄...

嘩~ D頭髮不能隨便剪啊 :time:

因為髮型有部份係根據 植髮孔既排列 同 植髮既密度 造出來!

隨便手起刀落, 好多數只會令原來既令髮型走樣, 但又造不到你心中既髮型 :Q

這樣就係間接把囡囡毀掉啦 :die:

[ 本文章最後由 dangoberry 於 23-9-2007 12:21 AM 編輯 ]
原文章由 dangoberry 於 23-9-2007 12:19 AM 發表

嘩~ D頭髮不能隨便剪啊 :time:

因為髮型有部份係根據 植髮孔既排列 同 植髮既密度 造出來!

隨便手起刀落, 好多數只會令原來既令髮型走樣, 但又造不到你心中既髮型 :Q

這樣就係間接把囡囡毀掉啦 :die:

既然巫女もこちゃん已經到家.......

我想問額頭個d頭髮d梳嫁:help: 短個d比長個d頭髮一直拉左去耳仔個邊...:unhappy:
原文章由 karice 於 23-9-2007 12:13 AM 發表

相相:D相相:D相相:D
冇新衫都要睇相:shiny::x

映相都請等我收拾好個架步先,  因為好亂 :shy:
原文章由 dangoberry 於 23-9-2007 12:27 AM 發表

映相都請等我收拾好個洵隻n亂 :shy:

我唔心急嫁:shy:
慢慢黎:D
原文章由 karice 於 23-9-2007 12:27 AM 發表

既然巫女もこちゃん已經到家.......

我想問額頭個d頭髮d梳嫁:help: 短個d比長個d頭髮一直拉左去耳仔個邊...:unhappy:

短個d比長個d頭髮一直拉左去耳仔個邊?  唔係幾明白 :shy:

但首先, karice 大大你是否用D小型既密齒梳?

你梳果陣, 有冇先用熱水將把梳加溫呢?

同埋梳既時候, 一定要用少少水濕潤D 頭髮架.
原文章由 dangoberry 於 23-9-2007 12:37 AM 發表

短個d比長個d頭髮一直拉左去耳仔個邊?  唔係幾明白 :shy:

但首先, karice 大大你是否用D小型既密齒梳?

你梳果陣, 有冇先用熱水將把梳加溫呢?

同埋梳既時候, 一定要用少少水濕潤D 頭髮架.

我表達得差,sorry,好∼等我再表達多次...:shy:

短個d頭髮比長既頭髮阻住左,
搞到額頭好似少左好多條咁,但係又梳唔返短個d出黎
Yes,小型的,最近都係剩梳,冇加水..:unhappy:
原文章由 dangoberry 於 22-9-2007 11:05 PM 發表

包大  now 淨係掛住同公主玩,  唔理D細娃 :unhappy:

包大人掛住展超公主:DD(唔好畀佢知呀:DD)
頭像被屏蔽
原文章由 MIKHAIL 於 23-9-2007 06:50 PM 發表

:@誰人

咪你lo包大:):DD
原文章由 南笑虹 於 23-9-2007 18:19 發表

包大人掛住展超公主:DD(唔好畀佢知呀:DD)

咁都俾你諗到:Q 我好遲鈍睇左2次先知點解~:DD
今日真是少人呢...:shy:
明明是星期日來:die:
原文章由 cockatoo 於 23-9-2007 11:36 PM 發表

咁都俾你諗到:Q 我好遲鈍睇左2次先知點解~:DD

都係dangoberry妹妹果句提醒左我JE:^
你睇
P.36

原文章由 dangoberry 於 22-9-2007 11:05 PM 發表

包大  now 淨係掛住同公主玩,  唔理D細娃 :unhappy:
於今年的 Wonder Festival 2007 夏季展中 Mamachapp 所展出的,預計今秋所要發售的幾隻ちっちゃなもこちゃん娃娃,目前在 Mamachapp 的官方網站上已經公告了預訂的時間:

* ちっちゃな女の子 乙女しおり 千鳥格子ドレスお嬢様風
9月29日PM5:00∼10月2日PM1:00 E-Mail 預訂
9月29日PM1:00∼PM4:00 電話預訂

* ちっちゃなもこちゃん№7甘ロリドレスお嬢様風  ピンク & ブラック
9月29日PM5:00∼10月2日PM1:00 E-Mail 預訂
9月29日PM1:00∼PM4:00 電話預訂

想買的人到時候千萬不要忘了呀!:)

不過話說回來,這家的娃都是限量,不一定訂得到就是了 ...  :cool:
原文章由 dangoberry 於 25-9-2007 02:17 AM 發表
於今年的 Wonder Festival 2007 夏季展中 Mamachapp 所展出的,預計今秋所要發售的幾隻ちっちゃなもこちゃん娃娃,目前在 Mamachapp 的官方網站上已 ...

呢度有冇人身在日本:shy: