Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原帖由 karice 於 18-3-2008 11:20 PM 發表

但係仲要買衫嫁wor∼:handshake:d衫閒閒地都貴過自己著個件:shy:
我有諗過買的啊DD AOI  & DD YUKINO:oh:

x2....d衫貴到:70:
DD AOI  & DD YUKINO...under 4000 是比較上平, 但是只得一件內衣....一般都會給她買衫吧...計起條數都差不多了:^
唔通只穿件內衣!?.....太強了吧:46:

勁想擁有YUKINO:love:
最近這塊細Doll版又上升起來:handshake:
一直沉下去不行喔...
看到大大的Pureneemo, 又引起我想跟小花拍幾張既念頭....
又用被黎做背景, 我呢個人真係唔得....OTL"
<小花特集>(唔係第一次!?)
&#12385;&#12356;&#12363;可愛&#12356;∼(識少少日文就試下拼, 點知出到~:handshake: )

通常我是這樣放小花的頭髮, 個人感覺比較可愛。

小花:公主命令∼迷上我吧。
...
...
...
小花:這,,,這,,這樣說不太好吧....嗚..
金閃閃的小王冠...
好想買多幾件衫比小花....:68: :56:

靜&#29792;:今次到這裡完了, 下次再見~
<完>

nice photos:handshake:
你小花的頭髮好柔順啊~~我隻美海和葉月d頭髮好亂啊:no:
請問頭髮方面 (如長直髮 ie 小花, 長捲髮 ie,美海)是如何處理的, 有什麼要注意?:64:
原帖由 hoying710 於 19-3-2008 01:28 AM 發表
nice photos:handshake:
你小花的頭髮好柔順啊~~我隻美海和葉月d頭髮好亂啊:no:
請問頭髮方面 (如長直髮 ie 小花, 長捲髮 ie,美海)是如何處理的, 有什麼要注意?:64:

我是用梳仔梳的啊:73:
注意的話, 我比較認為小心d頭髮, 唔好咁大力, 唔係會斷~(由斷左好幾條既人黎講冇乜說服力tim:()
不知其他大大是用什麼方法?
原帖由 dangoberry 於 18-3-2008 02:30 PM 發表
好久沒見到 小悅大大 了... :oh:

喔喔喔∼大家都在拚命把娃娃的相片po上來呢!好可愛!:handshake:
dangoberry 老大放話了,那我也來幫忙把小悅給釣出來吧!:he::^

其實那個是維他命丸...:(

(本文同步刊登於我的blog)
小芊芊 cosplay 出場 ! :35:  :shy:  :73: :78:

大家d娃好cute呀  :35:
原帖由 dangoberry 於 19-3-2008 11:12 AM 發表
小芊芊 cosplay 出場 ! :35:  :shy:  :73: :78:

http://i261.photo ...

wooo~~ 小芊芊 very cute:handshake:
大家都把女兒拍得這麼可愛啊:shy: :D
話說拍攝這種細Doll有沒有什麼技巧?
例如說從什麼角度, 或者其他....:oh:
我記得從某日本網頁看過的啊, 角度, 燈光, 近遠, 布置什麼到構圖...:oh:
眼鏡娘 靜&#29792; 小花特集- 隱藏圖(不是什麼不見得光...OTL)
XX :靜&#29792;o係第幾個PO出場?:handshake:
原帖由 karice 於 19-3-2008 03:41 PM 發表
眼鏡娘 靜&#29792; 小花特集- 隱藏圖(不是什麼不見得光...OTL)
XX :靜&#29792;o係第幾個PO出場?:handshake:

I can't see XX, captain :45:

回覆 2800# 的文章

剛發現,小芊芊對手好像有些水口位or夾口位...
原帖由 dangoberry 於 19-3-2008 06:24 PM 發表

I can't see XX, captain :45:

:Q如果打少個h又彈張無法連結的圖出來啊~
h
XX =靜&#29792;o係第幾個PO出場?
XX =Number
好難明白麼?:no: