Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

hi~hi~~ karice大, 晚上好:65:
以我三隻的經驗 - 葉月、美海和心音...:D 每隻Pureneemo會附兩個不同姿勢的body同手仔, 特別版則只有一個姿勢的body同手仔...不過不是特別平, 反而更貴:42:
基本上, Azone 所出 for Pureneemo 的body同手仔已經有齊一set了...:35:
比較 karice大 的cute圖, Pureneemo 的body 是很有肉感的 <---請容許我這樣形容...只 display 的話是很好...不過我想玩得呢種 ACTION figure, 都不會只是 display吧...那樣還不如玩PVC figure...
決定了OB 23cm的素體x3...見阿虎$148一只...又要破財了:59:
ps. 美海和心音還未有時間開盒...不過葉月從此有朋友仔了:shy:

回覆 2749# 的文章

晚上好∼:65:
美海同心音:handshake:
遲d記得來PO相相
Pureneemo有少少baby face, 連身體都係有少少肥肥~的確好可愛:shy: 我自己都好鍾意小花:shy:
我家小花買既時候得企既body咋~ 坐要自己買...:Q
我d Q 圖??
可以買一個素體試下先既∼
Display 的話真係不如買PVC,
Doll 又可以帶出街去下公園影下相:) 又可以換下新衫:)
完全唔同玩法:love: (我冇PVC, 唔知咁樣比較有冇錯.....:49: )
與其說Action Figure,, A社的Pureneemo算是Doll 吧。

23cm冇咩衫岩, 選擇少好多, 通常都係過長OR過大, Pureneemo係25cm的,腳會比OB的25CM短少少. 我覺得換OB 25CM會好D, 如果係鐘意玩換衫既,轉隻27CM BODY玩&#21523;, 衫會多好多選擇. D公仔又有高又有矮.
AZONE D PURENEEMO衫真係好靚,手工又得,所以一分錢真係一分貨. 同人買衫一樣. 另雜貨店出果SET鞋真係好好玩, 一SET$200多D, 我覺得係超值到爆. 遲D 再POST過相.  :71:

回覆 2751# 的文章

RENEWDANNY大大晚上好:65:
期待你的PO~:handshake:
KARICE大大好, 你D Pureneemo好有水準呀
:78:

原帖由 renewdanny 於 16-3-2008 10:41 PM 發表
KARICE大大好, 你D Pureneemo好有水準呀

什麼什麼!?:@
什麼水準?:@
renewdanny大大你指小花?
-----------
我諗我明啦~個兩張example??
不是我的, 只是上網找的給大大作個參考:64:

原帖由 dangoberry 於 16-3-2008 10:51 PM 發表
:78:

嗚嘩∼換左壁紙?:@
點解又多頂魔法帽似的東西啊∼:blame::love:
dangoberry大大晚上好:65:

下午在娃店內聽聞...OB 會於四月份出25cm的素體..請問是否真的??
去OB的官網查...但全是日文...不懂...:(
有冇大大可以幫幫手check check?? :help: &:64:
原帖由 hoying710 於 16-3-2008 11:06 PM 發表
下午在娃店內聽聞...OB 會於四月份出25cm的素體..請問是否真的??
去OB的官網查...但全是日文...不懂...:(
有冇大大可以幫幫手check check?? :help: &:64:

http://obitsu.blog17.fc2.com/blog-entry-8.html :?

thanks and roger:64:
是三月中旬之後 通信販售...waiting
好采check一下...唔係入了ob 23cm 就:63:
原帖由 hoying710 於 16-3-2008 11:14 PM 發表
thanks and roger:64:
是三月中旬之後 通信販售...waiting
好采check一下...唔係入了ob 23cm 就:63:

:47:

唔得, 睇黎我都要入返個先掂。:35:
原帖由 karice 於 16-3-2008 11:16 PM 發表

me 2 :78:
原帖由 karice 於 16-3-2008 11:16 PM 發表

原帖由 dangoberry 於 16-3-2008 11:17 PM 發表

me 2 :78:

入啦入啦:^
一齊入:)不過唔知香港幾時有貸, 邊到有貸....又要行(掃)街啦...:(

原帖由 karice 於 16-3-2008 10:55 PM 發表

什麼什麼!?:@
什麼水準?:@
renewdanny大大你指小花?
-----------
我諗我明啦~個兩張example??
不是我的, 只是上網找的給大大作個參考:64:

粉紅色裙,兔仔耳果張 :71: