Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原帖由 dangoberry 於 17-3-2008 05:25 PM 發表

長門小萌神?!  :DD  :71:

等我整完個迷你影樓再POST過D相, 實行玩盡細公仔. :34:
原帖由 dangoberry 於 17-3-2008 05:16 PM 發表

DD太貴... 有經濟能力都唔玩 :67:

冇錯...DD太貴了, 正如dangoberry 大所言, 經濟能力是一方面, 性價比又是另一方面...
以下資料是我在娃店看見的
一個dd (約6000-10000), 加兩個頭髮替換(約600-1000)、兩套衣服鞋襪(約1800-2000)等等...
唔該8400-13000:57:........:Q
在問一個問題, 成萬銀...可以買or做到什麼呢?? :67:
當然, 對那些視錢財如糞土, 一萬幾千猶如垃圾的勁人...小弟只有窮人一名, 惟有送上萬二分景仰了:35:
原帖由 karice 於 17-3-2008 06:12 PM 發表

不過moko cyan都價值不菲:44::63:

karice 你都買得起啊 :58:
原帖由 renewdanny 於 17-3-2008 06:15 PM 發表

等我整完個迷你影樓再POST過D相, 實行玩盡細公仔. :34:

啊 :Q  :shiny:
原帖由 hoying710 於 18-3-2008 12:56 PM 發表

冇錯...DD太貴了, 正如dangoberry 大所言, 經濟能力是一方面, 性價比又是另一方面...
以下資料是我在娃店看見的
一個dd (約6000-10000), 加兩個頭髮替換(約600-1000)、兩套衣服鞋襪(約1800-2000)等等...
唔該8400-13000........
在問一個問題, 成萬銀...可以買or做到什麼呢??

一萬銀, 對我這個丐幫來說... 可以做很多事了:DD

講什麼限量版, 千金難買心頭好, 不過只是自我安慰:67:

說實話, 和超合金之類的男生玩具不同, 玩過的二手dd 是不值錢的, 日拍的成交數字不會騙人呢:78:
好久沒見到 小悅大大 了... :oh:
原帖由 dangoberry 於 18-3-2008 01:53 PM 發表

karice 你都買得起啊 :58:

我可是辛辛苦苦的儲蓄啊∼:42::63:
(雖然玩具版d人買12吋幾個幾個咁買:44:但我窮:35:)
Pureneemo著27cm的Doll衣服都唔係唔得既∼雖然大少少, 不過幾得意:30: :35:
http://pureneemo.6.dtiblog.com/blog-entry-120.html
好似用左25cm body的moko(?):30:
剛給我家葉月找了些朋友...黑頭髮虎牙的叫葉月、短髮的妹妹叫心音和金色波浪長髮純純的美海...
她們都是 AZONE 的 Pureneemo 系列。sale point 係 一個"萌"字....

葉月.心音.美海: 啊呀~~好多狗狗啊~~

心音: 抱抱...

美海: ...嘿嘿...給你帶帽帽呵~~
魔天使:...("添...添添")...

葉月: 哇~你對眼好大啊!!

心音: 葉月! 不要搞八哥啦~~小心它咬你!
葉月: 唔會啦~我咁可愛~~
心音.美海: .....汗

葉月.心音.美海: 哥哥抱抱~~
八哥"離啦"

八哥: ...(嗚~其實我先係主角..嗚嗚~~.)

葉月.心音.美海三個裡面, 你最喜歡邊個呢:58:
原帖由 hoying710 於 18-3-2008 05:51 PM 發表
剛給我家葉月找了些朋友...黑頭髮虎牙的叫葉月、短髮的妹妹叫心音和金色波浪長髮純純的美海...
她們都是 AZONE 的 Pureneemo 系列。sale point 係 一個"萌"字....

葉月.心音.美海: 啊呀~~好多狗狗啊~~

Woo∼:35:
果然好"萌":36: :shy:
三個都好可愛:no:
要說喜歡邊個的話..
心音短髮好得意, 美海金閃閃的曲髮又靚死人:shy: 葉月, 已經被上次的梳發POSE迷倒了:no:
所以三位都很喜歡, 可以嗎:p
原帖由 karice 於 18-3-2008 04:28 PM 發表
好似用左25cm body的moko(?):30:

oh oh oh :44:
而家一隻普通版DD 4000有找, 買少幾隻細既,夠買大既玩玩.
http://www.volks.co.jp/en/goods/index_goods.aspx?sbct=18&sbct=17

限定就真係冇計
原帖由 renewdanny 於 18-3-2008 11:01 PM 發表
而家一隻普通版DD 4000有找, 買少幾隻細既,夠買大既玩玩.
http://www.volks.co.jp/en/goods/index_goods.aspx?sbct=18&sbct=17

限定就真係冇計

但係仲要買衫嫁wor∼:handshake:d衫閒閒地都貴過自己著個件:shy:
我有諗過買的啊DD AOI  & DD YUKINO:oh: