Toysdaily 玩具日報

樓主: Douglas.M.Saint

[個人收藏] 電擊限定超級機械人大戰 OG figure 全系表 + 終極討論區

終於收到隻龍虎王, 造形一流, 不過關節麻麻, 我果隻右手鬆鬆地同其中一隻手掌個JOINT位鬆位, 不過玩佐呢個系列咁多年都心裡有數, 如果佢唔出雙子同A兩隻超級系既話應該係我最後一次訂了........我相信bandai總有一日會出手....

Yes, 以我方機体來看,受歡迎的那些,其實 電擊+壽屋+volks 出得8899了(包括排隊的雷鳳)。我希望還会出 R-3, Astelion AX, Astranagant  及敵機的 Judecca Vaikuru等等。至于日後重出一些什么改良版,我則興趣不大,畢竟,買回來玩兩玩拍拍照,就放入神檯,除非是合金魂的可變SRX。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我認為機戰最後會喺超合金魂出, 到時我一隻都唔會放過:no: . 等雷鳳到手感受一下質數, 就睇下追唔追番之前既product.
黎緊好似話出Compatible Kaiser。
我認為機戰最後會喺超合金魂出, 到時我一隻都唔會放過 . 等雷鳳到手感受一下質數, 就睇下追唔追番 ...
ZIN 發表於 4-3-2010 08:18 AM

苦海無邊, 回頭是岸...........

好似我咁當年使佐三千幾買電擊大龍卷同大積加ge, bandai出合金魂時我真係一殼眼淚, 雖然最尾都買佐, 但而家果兩隻電擊都唔知點賣番出去......

ot一下:

http://www.suparobo.jp/srw_lineup/masoukishin/movie/movie02.html
魔裝pv

其實我最想儲齊四魔裝機, 當年好似係電擊見過火魔裝既作例圖, 不過應該係gk.....如果電擊肯出幾貴都"制".........>.<
終於收到隻龍虎王, 造形一流, 不過關節麻麻, 我果隻右手鬆鬆地同其中一隻手掌個JOINT位鬆位, 不過玩佐呢個系 ...
ryvius 發表於 2-3-2010 04:54 PM

Can post here for sharing?  :D
Can post here for sharing?
Douglas.M.Saint 發表於 17-4-2010 09:45

我還在期待德哥的report呢~~~:DD
根據今期電擊, 下隻將會是FAIRLION S & G
很難理解電擊&#29234;什&#40637;現在才出 FAIRLION S & G,已經有壽屋了。除非價錢不比壽屋高很多(如 5000,6000 Yen, 可能還可以勉強接受),或有什&#40637;新搞作或超高品質,除非是電擊+SRWOG死士, 真的不知道有誰想買?
回復 936# ryvius

我也是有買電擊Ausseiseitor 及 Dygenguar,雖然Bandai的很不錯,但條氣唔順,唔買。現在有合金又有壽屋模型,電擊的不值錢了。我見到MK有店售HK$6xx多月都沒人問津。。。。 可憐可憐。沒什麼 re-sell value/market,我已乾脆把電擊的盒也丟了,免浪費地方。

之前,我也把我的volks翻出電擊的古蘭修,趁它還有re-sell value/market,八魚賣掉了。然後買了壽屋的回來,再砌加上色,大大隻,更滿足。

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 5874&highlight=
很難理解電擊&#29234;什&#40637;現在才出 FAIRLION S & G,已經有壽屋了。除非價錢不比壽屋高很多(如 5000 ...
gazza1211 發表於 8-5-2010 10:02 PM

我會入.........因為小弟砌模型技術唔得, 搵人代砌分分鐘貴過電擊, 除佐佢仲有機戰A果兩部超級系同修羅機都係目標, 壽屋做唔到電擊果隻修羅機d一條條既頭髮, 相信第時有其他廠出亦都唔會有果d頭髮.....但買埋呢幾隻電擊我應該會收山, 等bandai條合金line

係越來越多廠出機戰野既情況下, 相信電擊都唔會挨到幾耐, 可能出哂已經有模果d就唔會出落去, 或者轉型出d真係小眾既機 (e.g. 魔裝機)
有冇人知雷鳳幾時出呢?

回復 942# ryvius

不用等電擊修羅神了。壽屋將秋天出了。

詳細見:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-127819-1-1.html

本帖子中包含更多資源

x
予&#20385;:21,000&#20870;(&#31246;&#36796;)
http://hobby.dengeki.com/hobbykan/hobbykan1005-2.html

回復 937# Douglas.M.Saint

德哥,我終於找到龍虎王,不過要天價買入:70: ,看我的簡報:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-130572-1-1.html

本帖子中包含更多資源

x