Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 想問高達出現過邊幾個機設者?

who design GP-03 ?
原文章由 tolpeo 於 23-8-2007 11:31 PM 發表

你錯啦gp04個設計者唔係katoki呀,係 明美貴加 呀:!

的確明美貴加先o岩:)
頭像被屏蔽
原文章由 WonderJimmy 於 23-8-2007 11:28 PM 發表

山根o係seed真係好似只玩船艦 (所以Archangel同Minerva我都覺得幾好),但其他MS大部份都係大河一個殺晒。

等似,好似頭5架GAT-X係出自阿久津潤一?

我總覺得神盾起碼不會是大河原的設計, 一來身形正常, 二來大河根本唔會識玩變形系統 (玩合體佢就識)

Strike就好明顯係大河架啦~ 但你又唔好話我歧視佢, d裝備又唔似係佢風格囉, 尤其係劍西
原文章由 WonderJimmy 於 23-8-2007 11:28 PM 發表

山根o係seed真係好似只玩船艦 (所以Archangel同Minerva我都覺得幾好),但其他MS大部份都係大河一個殺晒。

等似,好似頭5架GAT-X係出自阿久津潤一?

可能啦, 不過我相信佢地應係一齊開會互相比大家意見先有火花o既:shy:

Archangel 第一眼已經覺得超型, 係d MS 初稿真係接受唔到, 全靠Bee-craft o既PG strike, 我先愛上SEED o既機設, 睇到Pg說明書上o既buster同duel... 嘩~~ 流晒口水:)
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 11:33 PM 發表

我總覺得神盾起碼不會是大河原的設計, 一來身形正常, 二來大河根本唔會識玩變形系統 (玩合體佢就識)

Strike就好明顯係大河架啦~ 但你又唔好話我歧視佢, d裝備又唔似係佢風格囉, 尤其係劍西

劍西可能係阿久津搞作:DD
頭像被屏蔽
那請問誰是AOZ的設計者? 除了TR-6太誇之外其他也很令人興奮
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 11:38 PM 發表
那請問誰是AOZ的設計者? 除了TR-6太誇之外其他也很令人興奮

藤岡建機 喎

但唔識佢:cool:
好似無人提 0093 o既?:shy:
原文章由 特級豉油 於 23-8-2007 23:41 發表

出淵裕!!! Nu is the 2nd best (apart from the classic Gundam!)
頭像被屏蔽
原文章由 特級豉油 於 23-8-2007 11:41 PM 發表

出淵裕嘛!

這也是Bandai"幫佢搵到錢又有才華\"的機設者被打入冷宮的例子囉!!

在Wing時條友變左服裝設計! :no:

真係唔知佢想轉行定係Bandai老屈佢啦! :cool:

不過感! 條友的MG Hi-Nu可以說老猫燒鬚! 我相信勁多人唔欣賞囉~

原Hi-Nu的設計者又是誰? :shy:
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 11:44 PM 發表

出淵裕嘛!

這也是Bandai"幫佢搵到錢又有才華\\"的機設者被打入冷宮的例子囉!!

不過感! 條友的MG Hi-Nu可以 ...

唔係都係出淵裕咩? :shy:
原文章由 Gundam@EFSF 於 23-8-2007 11:44 PM 發表

出淵裕!!! Nu is the 2nd best (apart from the classic Gundam!)

no.1 係邊個呀?:shy:
原文章由 特級豉油 於 23-8-2007 23:51 發表

no.1 係邊個呀?:shy:

Gundam lor!
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 11:44 PM 發表

出淵裕嘛!

這也是Bandai"幫佢搵到錢又有才華\\"的機設者被打入冷宮的例子囉!!

不過感! 條友的MG Hi-Nu可以 ...

原本大家認識果隻Hi Nu好似係明貴美加design。

但老實,出淵o既Hi Nu我覺得幾好架,除左有d馬面....:DD
原文章由 Squall 於 23-8-2007 11:32 PM 發表

的確明美貴加先o岩:)

明貴美加設計的GUNDAM野中最多人認識的應該係MS女