Toysdaily 玩具日報

查看: 64743|回復: 102

[分享討論] 想問高達出現過邊幾個機設者?

想問高達出現過邊幾個機設者?
各人有咩風格?
你最欣賞又係邊個?
Big River Original!
The Founder of Gundam & real robot!  Still creative in over 30 yrs time...
頭像被屏蔽
哇, 多得很喎...

大河原邦男, 籐田一已, 永野護, 小林誠, 出淵裕, 河森正治, Katoki Hajime....我即刻brain storm就係咁多;

你問邊個最多人鍾意我想大部分人都會說Katoki Hajime架啦

你問邊個最討厭我估大部分人都會說大河原邦男架啦<--雖然他是把高達定位的人

[ 本文章最後由 熱狗 於 23-8-2007 10:45 PM 編輯 ]
原文章由 Gundam@EFSF 於 23-8-2007 10:40 PM 發表
Big River Original!
The Founder of Gundam & real robot!  Still creative in over 30 yrs time...

咁可能有二十人以上做過有關機設。。。。。。

好難有答案∼
最鍾意河森gp01,02同角木 gp03,V,master:shy:
小弟都係鍾意 Katoki Hajime :love:
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 10:44 PM 發表
哇, 多得很喎...

大河原邦男, 籐田一已, 永野護, 小林誠, 出淵裕, 河森正治, Katoki Hajime....我即刻brain storm就係咁多;

你問邊個最多人鍾意我想大部分人都會說Katoki Hajime架啦

你問邊個最討厭我估 ...
他不是一個人.......
大河其實某d作品都ok 架,我覺得08小隊果類係好岩佢。

Ka 氏係好,但我buy 出淵多d,仲有Astray o既阿久津潤一都好好。
頭像被屏蔽
原文章由 69 於 23-8-2007 10:52 PM 發表
他不是一個人.......

你說邊個不是一個人? :?
絕對永野護, 至愛 Qubeley, Five Star Story 仲正, 我覺得佢既設計係最真實, 無論關節, 散熱都照顧周到.
原文章由 WonderJimmy 於 23-8-2007 10:53 PM 發表
大河其實某d作品都ok 架,我覺得08小隊果類係好岩佢。

Ka 氏係好,但我buy 出淵多d,仲有Astray o既阿久津潤一都好好。

08小隊我記得其實陸戰高達系列係 山根公利, 加搭單katoki(鐵球同自護系), 聽人講大河其實好多套都只係掛名, 只要係gundam就有佢名:shy:

[ 本文章最後由 特級豉油 於 23-8-2007 11:09 PM 編輯 ]
頭像被屏蔽
原文章由 特級豉油 於 23-8-2007 11:07 PM 發表

08小隊我記得其實係陸戰高達系列係 山根公利, 加搭單katoki(鐵球同自護系), 聽人講大河其實好多套都只係掛名, 只要係gundam就有佢名:shy:

山根係米只設計果架車車和Ez-8呀?

陸高和陸吉真係好大河原喎 (所以我一d都唔鍾意)
原文章由 tolpeo 於 23-8-2007 10:46 PM 發表
最鍾意河森gp01,02同角木 gp03,V,master:shy:

如果以成套野計, 0083 我至鐘意, 欣賞katoki 都只係呢套果d, 河森正治o既GP01 同GP02 真係無得彈, 可惜不愉快收場:sad:
原文章由 熱狗 於 23-8-2007 11:09 PM 發表

山根係米只設計果架車車和Ez-8呀?

陸高和陸吉真係好大河原喎 (所以我一d都唔鍾意)

78G幾好呀,大河做樸實風格o既機設係有d料到架!!
gp04個deginer..........唔記得咩名