Toysdaily 玩具日報

動漫特攝經典悲壯場面選舉:)

雷奧死的確係好驚典,
但細個時睇都預左佢會死。
但矢吹丈係主角仲要輸埋場比場然後死,
佢既死對我黎講會比較突然同震撼。
Touch 入面 和也死果幕 同 達也同新田决戰最後投球果幕
santa 發表於 20-8-2007 12:59 AM

和也死當然係經典,
最深刻係,o係下一個題為「哭了」o既章節,
達也同淺倉分別o係兩個唔同地方喊,
真係睇到心碎~~~~~

近年漫畫講悲慘(係「慘」,唔係「壯」),
棋魂---佐偽消失
玻璃心---一開始,阿香死。(不過本書出到依家,越o黎越不知所謂!)

如果講成本書調子悲壯,
浪客行-----真男人選擇!!!
喂!玻璃心唔不知所謂架!!

佢講左係平行世界,雖然開頭走城市獵人路線,但現在走溫情路線其實都好睇…
不過對於喜歡城市獵人既讀者,確係吸引力大減…
但北條司老師確實寫溫情都唔錯架,你如果當睇下城市獵人既角色日常生活,都幾得意架。
喂!玻璃心唔不知所謂架!!

佢講左係平行世界,雖然開頭走城市獵人路線,但現在走溫情路線其實都好睇… ...
原罪 發表於 4-9-2010 04:43 PM

甚麼平衡世界我就冇乜所謂,
只要佢好睇就得喇。

佢講生活、講溫情都冇乜所謂,
不過,
佢o個 D唔係溫情,係濫情,
拎住幾個人生道理o係度發揮,發足三四十期,
但係又言之無物,
呢 D o野真係差一線,個作者寫o個陣有冇 Heart ,讀者好易感受到。

原罪兄,
我真係好鍾意 CH、亦好鍾意呢個作者,
佢可以改路線寫【搞怪家庭】我真係拍爛手掌。
愛深責切,
冒犯莫怪。
甚麼平衡世界我就冇乜所謂,
只要佢好睇就得喇。

佢講生活、講溫情都冇乜所謂,
不過,
佢o個 D唔 ...
Garycharm 發表於 4-9-2010 07:13 PM

咦?!
如果你都有睇搞怪家庭…都唔喜歡佢天使心既轉變…
咁…我真係無話可說…
但絕對明白。

其實近期我覺得佢寫得好返d先撐,如果係廿幾尾…三十期時…
我諗我都鬧,哈~
鬥將大武士結局----里達拉死亡那一幕

來自遠方第9期----典子為見伊克, 隻身沖入地下遺跡那一幕.
Digimon 01的巴達獸為左救d同伴,先可以進化到天使獸用所有的power 去使出天堂之拳,但是死左 and then 變回數碼蛋...可惜沒有之前的memory 同死左沒有分別:42:
w 48集 :$

翔太郎: 讓我來親手... 送你走... :help:

菲利普: 那交給你了 :sad:
如果講成本書調子悲壯,
浪客行-----真男人選擇!!!
Garycharm 發表於 3-9-2010 04:39 PM

浪客行真係男人既浪漫, 但係1對70後, 係咁講佛計真係睇到拗晒頭
漏了褔卡之死.
我喜歡tv版的不合理.
福卡重傷還可彈結他給黑珍珠聽....

之後突然死了
原罪 發表於 19-8-2007 10:06 AM

yes, it is the best of the best...:!
Gunbuster 2 個 ending
宇宙之騎士 Blade 打死細佬
我諗起: Code Geass R1

魯路修控制唔住Geass, 令"由菲"殺日本人果度超慘..
浪客行真係男人既浪漫, 但係1對70後, 係咁講佛計真係睇到拗晒頭
Devil_Fudou 發表於 5-9-2010 11:04 AM

佛偈真係多得濟,
我仲忍緊....忍緊.......
無人提超獸機神結局,都好正,一去無回頭
Digimon 01的巴達獸為左救d同伴,先可以進化到天使獸用所有的power 去使出天堂之拳,但是死左 and then 變回數 ...
Leo_fat_guy 發表於 5-9-2010 07:57 AM

冇記錯係打惡魔獸:58: