Toysdaily 玩具日報

動漫特攝經典悲壯場面選舉:)

原文章由 鈴奈 於 18-8-2007 04:07 PM 發表
有冇人看過<蒼之傳說>/<足球風雲>久保嘉晴死果幕 ?

為左出線 ,隊長久保嘉晴一個人扭對方一隊 ,入左波同時心臟病發跪在龍門前死左 !

(久保嘉晴是全隊最強, 卡通中喻為日本未來希望 ...全能中場、 ...

我們的足球場都係 , 主腳 高杉貫一 為左救一個係馬路邊踢波既細路而重傷過身 , 和也去到果幕作者表達得真係十分非常之好 ~~~

特別係和也因為趕住去見重傷既爸爸唔小心推倒愛子落地下 , 然後佢媽媽見到後就同和也講 : ( 和也 , 把女孩子推倒地上 , 是男子漢所為嗎 ??? 爸爸 " 以前 " 一定會這樣說的 !!! 快道歉吧 )

然後和也回了一句 : ( 媽媽 ...... 什麼叫做 " 以前 " 一定會 ...... )

真係好感人呀 !!! :sad:
1)男兒當入樽~
湘北對山王下半場至最後入球!

2)棋魂
佐介定佐木(唔記得)成為棋聖了結多年心結!

3)柯怕文臨死交出能源心臟!

4)龍虎門`
王小龍在密室中機關,最後俾激光射列死!
王小虎及石黑龍聯同正派大戰罹殺教!(尤其最後隊道大戰火雲邪神,離火古劍都打斷哂,然後王小虎,石黑龍,火雲邪神三人拾起離火古劍碎片增加功力,最後邪不能勝正!

5)烙印戰士~
(蝕)果段,真正驚天動地悲壯!

6)響鬼~
轟鬼死果幕!

7)鐵拳浪子~
阿丈最後死在擂台上!
頭像被屏蔽
Touch 入面 和也死果幕 同 達也同新田&#20915;戰最後投球果幕
漏了褔卡之死.
我喜歡tv版的不合理.
福卡重傷還可彈結他給黑珍珠聽....

之後突然死了:no:
原文章由 原罪 於 20/8/2007 02:06 發表
漏了褔卡之死.
我喜歡tv版的不合理.

黑珍珠好慘:sad:
電影版夫骨未寒就要即刻返去崗位同支持住美莎少尉,真係難為了家嫂!:sad:
原文章由 原罪 於 20-8-2007 02:06 AM 發表
漏了褔卡之死.
我喜歡tv版的不合理.

黑珍珠為他做的波蘿沙律都未食就屎鬼死左...:die:
原文章由 icyhugs 於 22-8-2007 00:30 發表

黑珍珠好慘:sad:
電影版夫骨未寒就要即刻返去崗位同支持住美莎少尉,真係難為了家嫂!:sad:

如果有人話你知佢係《超時空要塞》fans,
你先問下佢知唔知乜野係菠蘿沙津,如果答到出,佢真係超級fans.

我就係見到你提菠蘿沙津先咁講
你唔係超級fans,都係超級電視精了.

[ 本文章最後由 K66 於 22-8-2007 02:49 AM 編輯 ]
原文章由 K66 於 22-8-2007 12:33 AM 發表

如果有人話你知佢係《超時空要塞》fans,
你先問下佢知唔知乜野係菠蘿沙津,如果答到出,佢真係超級fans.

大大..係你樓上我個POST有提到...但我唔係馬哥斯S.FANS...:shy:
原文章由 鈴奈 於 18-8-2007 04:07 PM 發表
有冇人看過<蒼之傳說>/<足球風雲>久保嘉晴死果幕 ?

為左出線 ,隊長久保嘉晴一個人扭對方一隊 ,入左波同時心臟病發跪在龍門前死左 !

(久保嘉晴是全隊最強, 卡通中喻為日本未來希望 ...全能中場、 ...
原文章由 原罪 於 18-8-2007 05:45 PM 發表

久保嘉晴是出名到未睇過足球風雲都聽過佢名:!

好耐之前SMAP有拍過真人版"足球風雲"電影~~
而飾演"久保嘉晴"o既就係日本人氣偶像"木村拓哉"啦~~ :shiny::shiny:

所以應該會有d人係因為咁而聽過"久保嘉晴"呢個名~~ :DD:DD
我既心水:

龍珠:比達自爆, 死前感悟過去, 抱起杜拉格斯

聖鬥士:紫龍出亢龍霸, 十二黃金爆嘆息之璧
勇者王FINAL:sad:太熱血了:sad:
原文章由 野上良太郎 於 22/8/2007 12:03 發表
勇者王FINAL:sad:太熱血了:sad:

同意!尾兩集睇到喊!太慘烈啦!根本係賭上一切的慘勝!:sad:
After 3 yrs, I wonder if there are new scenes to be added?
I think 'hung lin duck paul' is a must have these days! Super hot blood and epic!
好耐無見呢個post:
近期可入經典既…
1)拉打W,菲利甫消失。

2)one piece白鬍子之死
3)艾斯說:「這個時代的名字,叫白鬍子。」
4)艾斯之死