Toysdaily 玩具日報

動漫特攝經典悲壯場面選舉:)

原文章由 大面豬 於 15-8-2007 11:29 PM 發表
有d 片睇下先記得

EVA ending........明日香對真嗣說: 「我想作嘔...」:(

gundam seed........阿C蘭同基拉自爆:blame:

Zeta gundam........加美尤打死斯洛哥後癲左:die:

鋼之鍊金術師........鍊成媽媽 ...

:sad:再見螢火蟲是催淚彈......這套動畫.....唔識點形容....
原文章由 原罪 於 16-8-2007 01:56 AM 發表

:sad:再見螢火蟲是催淚彈......這套動畫.....唔識點形容....

首ED 係精華:^
因為佢最後係燒屍之後再放呢隻音樂....正!令人份外感動

[ 本文章最後由 SHINJI。S 於 16-8-2007 02:06 AM 編輯 ]
悲壯呵?...

經典噃...叫得經典就一定要提...

動畫:

Getter Robot (三一萬能俠) 最終回...巴武藏神風敢死隊式駕機撞向無敵戰艦歌盧...與其同歸於盡!...

漫畫:

雖然小櫻無睇過...但係...「矢吹丈之死」...確係永遠嘅經典...

Game:

Final Fantasy VII 女主角之死...相信無人異議喇卦...

特攝:

Kamen Rider V3...Riderman (4號) 坐上敵人飛彈上並將其引爆...最後死亡 (雖然响其後嘅Rider內「復活」)

小櫻上
原文章由 K66 於 15-8-2007 05:17 PM 發表

講到呢一幕,真係最最最經典
不得不show下自己的傳家之寶...
唔係晒野,真係好尊敬千葉老師

極品:shiny:
原文章由 yabuki_joe 於 16-8-2007 02:45 發表

極品:shiny:

合照就唔敢公開了.但當時真係開心到喊.
我影完數碼相影去街晒,之後再搵老師簽名
OT左...sorry
原文章由 K66 於 16-8-2007 02:49 AM 發表

合照就唔敢公開了.但當時真係開心到喊.
我影完數碼相影去街晒,之後再搵老師簽名
OT左...sorry

珍貴的回憶:)
我明白那種心情:$
原文章由 icyhugs 於 15-8-2007 01:05 PM 發表
請各位列舉美日動漫特攝的感天動地悲壯場面!!!
:sad::sad:

美式超級英雄:
Marvel公司:
Captain Marvel癌症逝世
Captain America之死
Avengers中Scarlet Witch失控抹殺全球異變人一幕'No more mutant ...

美漫都計少左多年前Superman之死~~
原文章由 莫探員 於 16-8-2007 03:03 AM 發表

美漫都計少左多年前Superman之死~~

robin之死算唔算?:?
頭像被屏蔽
二代Robin Jason Todd在讀者投票下俾小丑用水喉通活活打死
初代Bat Girl Barbra Gordon俾小丑先姦再槍擊半身不遂
初代Superman Ka-L在Infinite Crisis俾當年救返的Superboy Prime殺死
一直不被Superman當親生仔( 儘管一半基因來自佢,一半來自Lex Luthor )的二代Superboy Kon-El在Infinite Crisis中殉職Kal-El卻好似乜事都冇發生過,呢樣野由事件發生一直鬧到現在!因為Wonder Woman、Donna Troy、Superboy 女友二代Wonder Girl Cassie,三代Robin Tim到Lex Luthor 自己都仍不時在漫畫中為Kon El痛哭、崩潰,想盡方法令佢\復活...何以Superman咁無情呢?
原文章由 原罪 於 16/8/2007 13:45 發表

robin之死算唔算?:?

二代的死當然算,不過都唔夠三代慘!三代Robin Tim Drake孤星託世,女友Spoiler替工Robin時死左Batman半句哀悼同道歉都冇、父親係Idenity Crisis時同回力刀隊長同歸於盡、死黨(或一眾腐女說的男友)Superboy戰死,差d連大師兄初代Robin Nightwing Dick Grayson都死埋!
:sad::sad:
原文章由 icyhugs 於 16-8-2007 02:05 PM 發表
二代Robin Jason Todd在讀者投票下俾小丑用水喉通活活打死
初代Bat Girl Barbra Gordon俾小丑先姦再槍擊半身不遂
初代Superman Ka-L在Infinite Crisis俾當年救返的Superboy Prime殺死

一直以為robin係俾炸彈炸死....
原文章由 原罪 於 16-8-2007 02:18 PM 發表

一直以為robin係俾炸彈炸死....

:?
http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Todd

[ 本文章最後由 基拉陳 於 16-8-2007 04:44 PM 編輯 ]
Nexus 第24集, 幫個女角擋子彈 :
http://www.youtube.com/watch?v=saBc7TJaXxs

對山王嗰場, 櫻木背脊受傷後被山王偷咗佢個波, 對方(唔記得邊個)昇起射波, 櫻木忍痛跳起攔截, 大叫「俾番個波我 !」

[ 本文章最後由 TL 於 16-8-2007 05:57 PM 編輯 ]