Toysdaily 玩具日報

我有關於ps2的煩惱,希望大家回應呀!!

我部ps2是早期的10000機,因為我是玩老番的,而且我部機已經換了幾次頭,但我昨晚一開部機,有開機畫面,但發覺load 不到game,於是我今晚放工後,拿部機去黃金修理,但我去過幾間店舖,都已經說沒有10000機的頭去換了,有些店話要起碼4至500元換頭的費用,但保你一星期左右,我對上一次換頭到最近都大約有一年時間,有些店話不如我買部薄機,因為現在一部薄樹機,要$1250,現在如果修理要4至500元,好似不值的,但我覺得薄機始終沒有大機那麼好的:no:,例如散熱問題,所以最後我決定去黃金另一間店去修理,過500元便不修理了,和這次是我最後的修理了,因為ps2 game始終我以前到現在都有很多老番碟在的,同埋我好想可以保留耐些,大家點看呀??同埋黃金的人的態度一知道您是10000機便很多都說沒有得修理,我的心很不開心,因為我是第一批買機的人,我對這部機很有感情:no:

另一個問題,如果之後再壞大家點看ps3 or wil ah?? will 亳無疑問是超人氣的,但我覺得will game 好細路呀,賣點落在那個搖控上,我覺得不重要,我是終於原始手掣的人來的,我希望ps3可以努力,因為情意結,我希望機戰和bio hazard可以快點出,等我可以不用想ps2的問題,至於ps3日後有沒有老番,更加不用多想了:no:
頭像被屏蔽
薄機玩copy唔掂ga, don't try:no:
簿機玩copy原來唔掂架=.=我淨係知散熱好差,唔可以煲機.........

如果你真係好多ps2game仲想玩既話就只可以整機(如果簿機真係唔得=.=)

至於次世代...既然你講到wii咁樣,你就唔洗考慮佢喇

我知好多ps3大作game都係08預定(包括你講個兩隻)...所以唔急需既話仲可以等下既.......
另外你都可以諗下360既....不過呢部應該無機戰

p.s.你有無fd唔玩ps2架喇???問佢借住黎玩先羅XDD
黃金 我都唔敢去買機/改機/整機.好似好多古惑野.   
都係響先達搞.
照大大而家情況, 不如問人借玩, 或買部新既厚機 (厚機可以用hdl, 唔洗loading0甘耐)

至於PS3 同 wii. 我都係選PS3.  wii d game合女仔/小朋友玩.
而且PS3將來有好多大作 (MG4 BH4)
我等Bio Hazard5 出就買PS3
薄機玩COPY唔掂咩?
我未試過WOR..隻隻都玩到
前提下我係用-R燒既
+R碟有時真係讀唔到,我唔知厚機會唔會有咁既問題
至於散熱問題
其實買個直立架都OK