Toysdaily 玩具日報

查看: 11199|回復: 12

[分享討論] 前山口式-舊物分享<Gungrave 槍神>

Gungrave,動畫我諗唔係太多人睇過,因為我覺得套劇都幾悶下。{:1_195:} 如果你知呢隻咩黎多數應該係響PS2打過隻game。Gungrave一共出左兩集,隻game都打得幾爽同幾華麗,講下講下想&#25886;返出黎打添! 今日無理由響toysdaily分享打機同動畫,今日係想同大家分享一隻海洋堂出&#22021;Gungrave8吋figure。

通常我好少分享玩具包裝,不過今次一定要講下呢隻figure&#22021;packing。它採用360度開放式包裝,印刷精美,隻figure一目了然, QC 差少少都唔方有人買。

再睇真&#21874;個盒下面,你會發覺隻figure擺不同poses圍住個盒,十分有心思。

盒入面所有parts, 主體,棺銃,兩個頭,紅白槍一對。

最正就係個棺銃,做得好精細,又可以收埋兩支槍,面罩裏面又有頭腦。{:1_208:}

最後當然擺下pose啦!

玩後感...

玩過山口式,明顯呢隻有點力不從心,不過不要忘記這是十多年前&#22021;產物。除此之外,不論造型到油功,包裝至QC都比現在的好。:42:

同場加影多一隻前山口式figure...

多謝觀賞!:64:
呢隻gungrave水準好高,雕功精細,我都有買{:1_208:}
這個做得很detail,因為以前成本低。。。。。。。。。。。。
身為Gungrave 死忠, 點可以唔支持一下:71:
自己都有隻8吋好多年前買落...但就係唔敢大玩怕關節出事:55: (真的上神台供奉了)
所以介紹下另一隻size既Beyond the Grave

PS2 初回限定版

左post card , 中ps2 game , 右figure

同8吋一樣超有正點的包裝

大概咁既身高~但仲detail過figma @口@

做不到的動作就由B小姐代替吧XD

槍的手握位能完全套上手指, 造工絕不馬虎~~

純耍帥~

回復 4# gravegrave

呢隻細Gungrave超精細,我都有,不過支stand就比我玩斷左,同埋隻game就唔係正版。

你都係唔好大玩囉! 我為左影呢輯相,玩到隻右手鬆晒。:45:
以前有玩過隻game好好玩:$
{:1_221:}{:1_221:}{:1_223:}
我都有細&#22000;隻,雖然係game送,但都好仔細,一d都唔馬虎.....

回復  gravegrave

呢隻細Gungrave超精細,我都有,不過支stand就比我玩斷左,同埋隻game就唔係正版。
...
hlhkwok 發表於 17-4-2013 01:13 PM
呢隻game真係幾好玩, 有獨特風格, 難得隔左咁耐依家仲記得.
{:1_236:}
我好like第二隻figure既造型!
(我見識小...未玩過隻game)
但 好 「正」 :love:
叫人懷念...GUNGRAVE隻GAME兩集我都有玩, 動畫當年我都有睇, 我反而覺得動畫比起GAME黎講更有水準

講番件玩具, QC真係一流, 海洋堂十多年既作品已經咁正, 對比現在某D玩具(例如隻輪輪SNAKE)真係大退步
&#26087;山口就是正野啊!!
我也是GunGrave的fans!
1,2代的Game都打爆過,好玩,個人幾推介GG2,主角出大炮的模式有好多招同有型,
這隻GG1前山口的finger絕對是我深愛的玩具之一
細那隻高度近3.75,十分精細,但只作擺設,沒動沒得玩。。。。
動畫主要係GG1的故事,十分好看,屬英雄本色類的故事,十分推介
可惜GG2無出過玩具。。。

另外樓主最未介紹的是 槍神trigun中的原創人物,
我也十分欣賞這隻,個人認為係山口粗製濫做前較具質素的finger
[img] [/img]