Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

我感覺個基地只係個機械人嘅地台,一個可變形嘅地台........
Vince 發表於 3-11-2020 01:42 PM

我到依家都仲未睇得出基地既轆, 係一舊啤膠? 還是係履帶可轉動既轆?

Thanks FAIZZZZ bro! :handshake:
haha19880311 發表於 3-11-2020 03:55 PM
我到依家都仲未睇得出基地既轆, 係一舊啤膠? 還是係履帶可轉動既轆?

如果sample和大貨一様的話,覆帶應該是假狗來的
bigbigfriend 發表於 3-11-2020 07:30 PM
如果sample和大貨一様的話,覆帶應該是假狗來的

Oh,shit! Thanks!

既然基地出到成為個地台咁,不如成為合體未仲多野玩,好似超獸+黑翼咁。
happy_boy 發表於 4-11-2020 12:21 AM
既然基地出到成為個地台咁,不如成為合體未仲多野玩,好似超獸+黑翼咁。

「銀河烈風」版權持有者乃「國際映画社」,是不會允許玩具生產商在未經批准下,肆意隨便改動他們原本設定。

所有J9系列玩具生產
,事前均需要得到版權持有者「國際映画社」及其原作者/作画監督經多次監修和最後設計定稿後,才會發出生產的批准「证纸」!!!

並非如你想像中那麼簡單,話改就改!!

睇完呢隻天威再睇返bandai隻高狄安......bandai真係出得好求其
haha19880311 發表於 3-11-2020 03:55 PM

其實都唔係壞事, 可動帶遲早會斷, 斷左仲煩
又唔會成日推
畢竟佢都係台座....
happy_boy 發表於 4-11-2020 12:21 AM

掛背既話?你可以買返去自己改囉{:1_226:}
kolon99999 發表於 4-11-2020 10:46 AM
又唔會成日推
畢竟佢都係台座.... ...

我來講,履帶車轉動唔到喺大件事!
你覺得雀雀基地仲有咩可玩性??

假狗履帶⋯⋯壞事
學埋老變d19設計
裝滾筒輪.....

你好日唔玩做枱座梗喺唔推車啦
玩具用來擺?=浪費咗件玩具
kolon99999 發表於 4-11-2020 10:46 AM
又唔會成日推
畢竟佢都係台座.... ...

其實咁大隻雀, 可以好似超合金魂勇者王咁, 用錶帶式履帶, 不用橡膠, 就唔怕斷, 當然咁整就工序多左, 變相增加成本
redfish 發表於 4-11-2020 12:09 PM
其實咁大隻雀, 可以好似超合金魂勇者王咁, 用錶帶式履帶, 不用橡膠, 就唔怕斷, 當然咁整就工序多左, 變相 ...

錶帶式履帶我知道合金工程車有部份會用
可惜1/72/32坦克成品好似無?
如果要玩推車只有1:18/電動行走....遙控!

回正題!
如果大雀肯用錶帶式履帶改硬膠假狗履帶
就算調整定價相信都會更吸引支持樂見買
點然我未睇過呢套作品對基地冇乜愛
都會為實現履帶轉動玩推車作買考慮

純白騎士姬Saber 發表於 4-11-2020 11:22 AM
我來講,履帶車轉動唔到喺大件事!
你覺得雀雀基地仲有咩可玩性??

老變嗰d幾百蚊貨仔,為控制成本,當然只會用暗轆去代替履帶做可動。但呢件講緊過千銀,都唔去造可動履帶就真係有d失望。
laiken 發表於 5-11-2020 11:02 AM
老變嗰d幾百蚊貨仔,為控制成本,當然只會用暗轆去代替履帶做可動。但呢件講緊過千銀,都唔去造可動履帶 ...

翻查老變資料
有設計過一款履帶可轉動
LG-13狂派坦克麥
佢分4段履帶⋯⋯
都係250咋

最想佢用在可以變形為一整條履帶可以轉動
就算比多10年時間TT社都喺無辦法解決既難題
唔關定價等級事
就算去到千幾果dTT社一樣咁無能!

回話題
對千幾蚊大雀既履帶hea設計.....當然非常失望
就把玩性來講根本唔值囉⋯⋯