Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千值綀真三一萬能俠

追風 發表於 22-3-2018 01:12 PM
不好意思,不太會上圖。就和師前面師兄一樣,轉腰的話,很容易甩出,不轉的話,前後都沒有問題。算了,就儘 ...

連接上身個join會唔會太緊啜實咗,令每次轉身都扭到下身個join甩?
玩左陣其實隻野真係要小心玩!地台插背個位係好牙煙!見ching講心口關節話甩出黎!睇說明書跟住玩應該無問題既!都係個句:要小心玩!
ufoyeung 發表於 22-3-2018 01:32 PM
甩腰問題絕對可以送去修理,我已經因為呢個問題前後2次送去維修
只能講個腰部設計簡直弱智 玩到火都黎
點可 ...

請問點解要攞去維修既?
係個設計出事,你去到咪又係幫你啪返個關節上去
我玩落都覺得個設計垃圾
用ball joint 唔係問題,但點解可以咁易甩
我玩Hot toys Ironman咁耐都未試過甩,人地都係用ball joint
老實講,如果連接下半身既關節唔用ball joint,用返個左右扭既單向關節咪無事囉
因為我覺得係設計問題,就算我啪番第日一樣會繼續扭甩
所以我想要求佢執正先好比番我。
尤其佢個位好鬼難拍,每次整都驚整斷
ufoyeung 發表於 22-3-2018 01:32 PM
甩腰問題絕對可以送去修理,我已經因為呢個問題前後2次送去維修
只能講個腰部設計簡直弱智 玩到火都黎
點可 ...

送去二次修理,那問題真的不小。我現在是比較不敢轉腰了;想玩卻不太敢玩啊! 不過,我問過我的朋友,他說他玩的很開心,到目前完全無事啊!:38:
https://youtu.be/I_Cqqs_tM5Y
看到這位台灣賣家的視頻,說讓他修完後,這腰部完全無事了!:45:
我那隻又沒問題,上身ball joint 又不會緊到令下身ball joint甩開,玩得很順暢,我是第二批街貨來的,有問題的是否只是限值練頭批取的?其實是否廠商已知道問題,所以第二批改善了?

都唔奇個喎  發表於 24-3-2018 09:04 AM
追風 發表於 24-3-2018 03:11 AM
https://youtu.be/I_Cqqs_tM5Y
看到這位台灣賣家的視頻,說讓他修完後,這腰部完全無事了! ...

真係咁架,只要上半身個join夠順郁唔到下半身基本唔會扭甩,但太鬆舉起武器嗰陣個胸又會唔夠力,佢呢個設計跟本個平衡要造得好好先得:38:
bigbigfriend 發表於 24-3-2018 07:20 AM
我那隻又沒問題,上身ball joint 又不會緊到令下身ball joint甩開,玩得很順暢,我是第二批街貨來的,有問 ...

我是苦主訂的,要成個月後才可以取貨,腰部真的有改善?我未拆,因可能會賣出去。
Lawchee 發表於 24-3-2018 09:07 AM
我是苦主訂的,要成個月後才可以取貨,腰部真的有改善?我未拆,因可能會賣出去。 ...

我不肯定是否隻隻都ok,不過就算扭甩咪插返入去囉,又不是爛。留返自己玩啦,點睇都係一隻好物。
我相信第二批應該有修改補強
第二次維修完到依家都未再甩腰
其實係下面個ball joint太細導致無力承受上身扭動既力引致
這隻論外型是100分 但又因腰部問題令我又愛又恨:no:
ufoyeung 發表於 25-3-2018 05:34 PM
我相信第二批應該有修改補強
第二次維修完到依家都未再甩腰
其實係下面個ball joint太細導致無力承受上身扭 ...

你點相信第二批有修改呢?
我不太相信第二批有改善;應該還是廠管的問題吧。它的工廠組裝還是不夠嚴謹!{:1_203:}
lukyuet 發表於 25-3-2018 06:03 PM
你點相信第二批有修改呢?

都只係估咋 因為我維修完後都暫未有甩腰問題
ufoyeung 發表於 25-3-2018 09:51 PM
都只係估咋 因為我維修完後都暫未有甩腰問題

換返適合大小鬆緊的 ball joint parts  味 ok 囉.如果唔係就有似 wwwkcc 兄咁慢慢磨慢慢試到適合囉。你估修理嗰條友會慢慢磨咩,梗係有 parts 啦. 我隻係喺街外訂所謂遲一個月嘅第二批貨點扭到而家都冇事,不過梗係唔好咁用力啦,唔係真係大欖都扭斷啦!