Toysdaily 玩具日報

查看: 25557|回復: 65

[分享討論] 千值綀真三一萬能俠

今次呢隻呤回家時都覺得幾重, QC無問題, 玩呢隻無拿起天威咁火, 同帝王比又無咁大驚喜, 先唔講隻色問題, 玩上手是好玩.................

外盒, 有透明位可睇到QC.

個盒又係整到屎咁大, 收人多錢, 無法.

無咩PARTS, ES合金PARTS 仲多過佢.

又係用膠紙貼個座響盒後面.

去番隻野度, 今次問題是主色紅身上, 因為大家都見過之前金屬紅,
本人都是因為佢個隻色先去定, 而家唔係色差問題, 而家係唔上色
俾你, 如果佢下隻出番金屬紅, 一定俾人小到上天. 如果無見過之前
配色, 我個人覺得又不是大問題, 因為無咁易花.

去番活動性, 佢呢隻可以話暫是絕對是NO.1可動性, 之前SR, 新世紀,
EX合金, 無一隻可以好似佢咁好扭.

對翼如果出埋蝙蝠翼會更好.

武器個支柱是金屬, 個鎌刀大把D會更好.

本人就唔多LIKE呢個型狀斧頭, 舊款式會更好.

呢隻野值唔值定價, 我個人都是覺得貴, 不過市面上無一款可以同
佢比, 只可以入佢, 就算合金魂出, 都唔會出到呢種可動, 只會外型
OK, 可動一般, 交一隻OK貨俾你, 價錢平過千值咁解, 一定唔會有驚喜,
而色問題是大家對呢間公司失去信心, 當初版同實物上色差太遠,
只可以話, 我以後唔會再定佢既貨, 因為太過份,

因為唔知佢下次可以再有幾過份............................................
只求機甲可以俾我安安樂樂完埋呢張單佢:o
那2只紅色, 較深那只(膝頭哥) 也是原膠色嗎 ?

呢只如果和帝王咁出電鍍色實比人小到上天
新世紀合金 真三一已經出得好好, 合金魂出未必有market
琴晚攞左未有時間開 ... 只覺得 ... 一件 咁_貴 既玩具,會唔會比多個 外盒 我會好 d 呢 ... :67:
今天剛拿到,說真的,可動性好玩,合金比帝皇重了不少,也比較高;真的是可惜這膠色,看了很無言,沒有精緻的感覺,畢竟這麼貴的玩具卻不上色,雖然這樣比較耐括,但現在的玩具早已不流行原膠色了。有些被騙的感覺,雖然玩具本身可玩性是好的,但完全被原膠給破壞掉了{:1_216:}

造型設計真係好正,但沒人估到二千元的合金玩具會不上色吧!重要去到出貨至放隻版出來,如果佢一早放出來肯定好多人吾訂)擺明行騙!千記呢鑊之後、睇下一隻會小幾多人訂!
甩得古 發表於 15-3-2018 08:05 AM
造型設計真係好正,但沒人估到二千元的合金玩具會不上色吧!重要去到出貨至放隻版出來,如果佢一早放出來肯 ...

繼天威(無得威)之後,另一傑作(揾笨實),,,,,攪唔掂隻色,就索性唔上色就交貨给你們(有D人就话為你們好,為你着想,避免玩咗约干年後會退色或出現裂絞,等你可以keep住玩及留给下幾代),呢招勁,玩咗幾十年合金,第一次見,真係嘆為觀止,,佩服,佩服,,好嘢{:1_203:}
另,這間廠誰高層要员批原色都出得生産及出货(如受薪)炒得啦!如是(老闆)批,,這樣下去,,,摺得啦!
有無原本咗色嘅試版相睇返?
原本試版真係咗色架?!
mankind 發表於 15-3-2018 09:19 PM
有無原本咗色嘅試版相睇返?
原本試版真係咗色架?!

wwwkcc 發表於 16-3-2018 09:02 AM

係喎,我都有買但未開,等如果有新版本就放舊買新版。
真的展示時是有另外上金屬色的。唉....:69:
冇理由嘅?!冇理由冇千食fan屎出嚟撐場解釋點解用原膠色同點解原膠色好過上色.....

定已經有我睇漏左?
有冇得去消費者委員會度告佢誤導消費者?
羅殺 發表於 17-3-2018 02:54 PM
有冇得去消費者委員會度告佢誤導消費者?

絶對有,你快D去