Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千值綀真三一萬能俠

包裝就真係要小下千值,一味製造無謂空氣去浪費別人珍貴的收藏空間,但真三一個死人窗口式包裝又唔夠實淨,做咁大個盒有L用?希望下次機甲電單車可以做返細D
412456 發表於 21-3-2018 04:40 PM
其實真係好討厭千值練既包裝, 永遠起步一半以上都係空氣
IRON MAN系列仲勁, 8成空間係多餘既 ...

ES合金都係咁樣, 不過千值更加過份咁解.
wiswis 發表於 21-3-2018 04:59 PM
包裝就真係要小下千值,一味製造無謂空氣去浪費別人珍貴的收藏空間,但真三一個死人窗口式包裝又唔夠實淨, ...

所以我掉左個盒..............{:1_203:}
馬仔 發表於 21-3-2018 05:02 PM
所以我掉左個盒..............

明智的決定{:1_205:}

如果加零件令斧頭改成右邊既角度會唔好啲?
zoreyoi 發表於 21-3-2018 05:06 PM
如果加零件令斧頭改成右邊既角度會唔好啲?

兩邊距離大番D會似番一個斧頭, 而家個把唔知似咩..................
有時真係唔明點解啲包裝要整到咁大,係顯得佢豪華定有氣派呢?最欣賞係CM戰國魔神個包裝,幾乎用盡每一分錢。
garykuga 發表於 21-3-2018 05:46 PM
有時真係唔明點解啲包裝要整到咁大,係顯得佢豪華定有氣派呢?最欣賞係CM戰國魔神個包裝,幾乎用盡每一分錢 ...

战国魔神简直是合金经典啊。我觉得cm这支是做得目前最好的post+对脚都没它好看,还有变形的三架小机械人,非常充实几乎無得扣分。
tower 發表於 21-3-2018 05:57 PM
战国魔神简直是合金经典啊。我觉得cm这支是做得目前最好的post+对脚都没它好看,还有变形的三架小机械人 ...

CM戰國魔神第一版我都有入,當年CM沒落個時買,記得是6百幾蚊,又重手,個包裝細細位5,而家仲keep住
馬仔 發表於 21-3-2018 06:08 PM
CM戰國魔神第一版我都有入,當年CM沒落個時買,記得是6百幾蚊,又重手,個包裝細細位5,而家仲keep住
...

我都系散货场执左件初版(电镀五叉闪光特别版),它定位清晰,就是用现在精度将舊合未完善的部分尽量全部做出来的前题上加细节创新,三只小飞机完全合体机械人及分别收纳,超细件还要可动全部上色加飞行display件…这个针对老饼的定位和执行嘆为观止,幾百蚊加油成这样相信买左的人会更明白及珍惜。

电镀角中左,好彩店肯换,这支会列入個人合金best5(不计舊合金的话),玩尼隻可以体验到好多心思位,真的很精致。。。

比较之下,2k预算完全可以做好件嘢,其实又赚唔少,今时今日千记真系唔应该对肯落订的优良客户用咁嘅招数。。。

话说战国魔神现在由新公司出,但黄色部分好似没有落红色调平衡,变左柠檬黄,放落蓝色底就發青绿的感觉。
馬仔 發表於 21-3-2018 03:01 PM
45度應該無問題, 有無相睇睇?

不好意思,不太會上相;是轉右45度就甩出了,有了二次,現在比較不敢左右轉了,就儘量上下動就算了。:69:
請問這腰部的問題,可以直接送給千值練維修嗎? 維修要送去那裏呢? 謝謝
追風 發表於 22-3-2018 03:07 AM
請問這腰部的問題,可以直接送給千值練維修嗎? 維修要送去那裏呢? 謝謝

有無圖睇睇?上次都係背光黑影圖。
不好意思,不太會上圖。就和師前面師兄一樣,轉腰的話,很容易甩出,不轉的話,前後都沒有問題。算了,就儘量不轉腰了。千值練也不見得會願意更換修理。
甩腰問題絕對可以送去修理,我已經因為呢個問題前後2次送去維修
只能講個腰部設計簡直弱智 玩到火都黎
點可能扭大力少少就會甩出黎