Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] [Marvel 電影] Captain Marvel / Marvel 隊長

馬明會鍾意睇,金毛版黃心穎 :he:
【預售正式開始!】全城熱切期待嘅Marvel Studios《Marvel隊長》將於3月6日震撼上映,而家開始預售喇!凡撲2張戲飛,仲送你限量版「Marvel Studios 10周年紀念海報」乙張(高27cm x 長90cm),數量有限,送完即止!各位Marvel迷仲唔行快兩步?

條款及細則:
只限戲院票務處,網上購票不適用。
詳情請向個別戲院查詢。
如有任何爭議,華特迪士尼(香港)有限公司保留最後決定權。

遲左11小時,比較好既地點同坐位都冇曬,唯有出返機場睇.....
日本配音版聲優陣容:

キャプテンマーベル:水樹奈々さん
スターフォースの司令官:森川智之さん
ミン・エルヴァ:日笠陽子さん
ブロン・チャー:安元洋貴さん
アット・ラス:日野聡さん
タロス:関俊彦さん

紅地毯

跑左去睇左早場,係補完美國長1的魔方,avenger3 call 機的由來既獨立英雄故事,今次故事發展方面不係marvel老套路講故仔既手法,相比起ant man2既平庸 ,今集水準提升左,唯一缺點都係女角外表,有幾幕d頭髮飛起晒,佢塊大面表露無遺,演技滿分,但外表平庸
alvinchan2012 發表於 6-3-2019 12:04 PM
跑左去睇左早場,係補完美國長1的魔方,avenger3 call 機的由來既獨立英雄故事,今次故事發展方面不係marve ...

咁有冇好似神奇女俠咁有個Chris Pine做Steve Trevor襯托?
套戲唔可以用神奇女俠做比較,皆因神奇女俠個種魅力係captain marvel身上係搵唔到,單眼佬算唔算襯托起女主角呢
alvinchan2012 發表於 6-3-2019 05:31 PM
套戲唔可以用神奇女俠做比較,皆因神奇女俠個種魅力係captain marvel身上係搵唔到,單眼佬算唔算襯托起女主 ...

Cap Marvel基本上女主係個軍佬而唔係就咁巾幗英雌似乎,女俠武功以外仲沉魚落雁嘅框框不適用了
聽說套野勁廢, 唔好睇, 我未睇但預左; 入場的唯一原因係"那劇集"完前的重要一集吧?
熱狗OO 發表於 7-3-2019 03:45 PM
聽說套野勁廢, 唔好睇, 我未睇但預左; 入場的唯一原因係"那劇集"完前的重要一集吧?  ...

其實好唔好睇都係去睇!故仔追到咁,唔會斷左一集!
熱狗OO 發表於 7-3-2019 03:45 PM
聽說套野勁廢, 唔好睇, 我未睇但預左; 入場的唯一原因係"那劇集"完前的重要一集吧?  ...

我覺得個個人口味唔同, 唔好聽人地講唔好睇就話定先, 我自己睇完就覺得唔錯, 劇情仲估佢唔到添, 起碼好睇過黑豹, 黑豹係我個人睇左咁多套hero戲唯一會覺得悶的....

我今日都睇左, 劇情我滿意, 去睇前有人send左下圖俾我:

原來講佢:34: