Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] [Marvel 電影] Captain Marvel / Marvel 隊長

中肯

Lawchee 發表於 8-9-2018 05:39 PM
我很期待看Cap M有幾厲害,更期待HT公仔會出成怎樣,女的點都有些擔心,BW已被迫放棄。 ...

HT見女角唔靚一定唔出,女版捉鬼敢死隊就係最好例子!

相信這套Marvel電影的票房會係第一套仆直⋯⋯:38:
其實個人覺得個女演員外表冇咩問題,如果係接captain america係avengers入面嘅角色,仲覺得揀得幾好。太過花瓶冇說服力
其實好簡單
無入場睇Dr. Strange, Black Panther,  甚至Antman 嘅人
基本上都一定唔會入場睇Captain Marvel
因為佢哋唔係die hard fans, 不諗過要追哂所有故事來龍去脈

不過唔等於票房會仆直,因為Black Panther 都大收
Captain Marvel 唔會差得去邊
MCU之前的確唔識推佢啲女演員,早期只得black widow可以表現吓女性美。

到對家套WW大收先開竅發現英雄唔係得男人嘅。

所以最近幾套都多返好多女角出場show下野。
eg:雷神3、黑豹、蟻俠2⋯⋯

當marvel都發現女英雄嘅重要性,而captain marvel又係MCU首套女英雄做主角嘅電影,相信marvel一定唔會俾佢失手。

出埋AVENGER 4都完左成個10年既計劃,到時熱潮都退減返,銀河3又突然KILL走埋個系列導演,我對`呢套CAPTAIN MARVEL 迪迪尼唔期待,WWM既大成功好大成因係Gal Gadot 呢個演員,反而Brie Larson 真係差太遠,平民C奶氣質,之前既elizabeth olsen,未生之前既Scarlett Johansson,雷神女既Natalie Portman,HULK既Liv Tyler,銀河既藍色女Karen Gillan,仲有神盾女特工Cobie Smulders,黃蜂女Nicole Evangeline Lilly,邊一個氣質差過Brie Larson ,DC 既SUPERGIRL既Melissa Benoist 都應該係CAPTAIN MARVEL人選之一,又或者係權力遊既natalie dormerz,雖然Brie Larson係影后,但係副BODY定樣都有排執(特效){:1_200:}
The first images of the Marvel Legends – Captain Marvel Movie 6″ Scale Figures are beginning to leak out across the web.
Captain Marvel
Kree Soldier
Skrull Commander Talos
Nick Fury
Unnamed Build-A-Figure Parts (Kree Sentinel perhaps)

http://news.toyark.com/2018/09/1 ... res-revealed-316707

Marvel Studios' Captain Marvel - Official Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Z1BCujX3pw8

[電影預告] Marvel Studios《Marvel 隊長》Captain Marvel - 首條香港版預告

https://www.youtube.com/watch?v=GTbXFQHgsHo

stonekeung01 發表於 18-9-2018 08:41 PM
Marvel Studios' Captain Marvel - Official Trailer

香港個名 official 改左做 《Marvel 隊長》?
:DD
Vince 發表於 19-9-2018 12:33 PM
香港個名 official 改左做 《Marvel 隊長》?

台灣叫驚奇隊長, 中港台應該依然唔一致:x     
stonekeung01 發表於 19-9-2018 12:36 PM
台灣叫驚奇隊長, 中港台應該依然唔一致

d 個 中文名 香港人一定笑 ... {:1_374:}
加上仲要係 女英雄 (雖然係 大媽樣)... :(
Captain Marvel會唔會俾羅煞吸走能力?
tinlunlau 發表於 21-9-2018 03:13 AM
Captain Marvel會唔會俾羅煞吸走能力?

咁要羅剎過到黎marvel 呢個場先有機會...
日版海報