Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys The Dark Knight 1/4 The Joker

takeshi 發表於 26-7-2017 01:20 AM
依架呢度所有HT post內的言論只會被歸邊分成...只可以係撐/插 HT 兩極端...冇中間討論

當年DX01出我直話 ...

其實講到尾就係ht呢次真係唔似到一個地步令人有咁既誤會…………隻野真係唔係hottoys水準!
neo.L 發表於 26-7-2017 01:47 AM
其實講到尾就係ht呢次真係唔似到一個地步令人有咁既誤會…………隻野真係唔係hottoys水準!
...

係!重點佢吾係第一次雕,以亦吾係Black widow甘雕極吾似

明明可以雕得似,點解會做返吾似,其實當中有好多可能性,吾一定係我估果個,可以係D人最想係ge--雕頭師失手(但boss又批)

(d人實話留一手出2.0...)

但我想用返呢個我估ge野來講下其他野...

就算有本人版權,吾代表佢一定=佢比你雕得佢似,吾係個個明星都鍾意人人拿住佢自已十足十的樣的公仔係度任人把玩,可以批過冇甘似ge出街架,有明星講過但我吾記得邊個...

我原本仲想打多d,但費事又引起事端

我只想講..代入父母的身份,對死左的仔的心情,可能就會明白多啲。
mj23 發表於 26-7-2017 01:05 AM
Johnny deep就係要佢改, 你拎得license, 雕到識飛都要人地批, Enterbay老細自己講 michael jordan 個招牌 ...

yes, 其實仲有好多例子,睇返當年HT幾難先拿到積尼高遜本人ok批出的版權....
近期例子睇返會場luke ep7老版....明顯比初版修曬身....吾似電影入便,講真吾係個個都想比人雕自已個大肚腩週街浱...

其實我都費事再講甘多,費事再申延.....

就小弟看過實物後所言,ht joker不致太差,似不似的話,小弟就不敢說,其他配件如刀槍等,就有的過大(小弟覺得),其他可説是跟ht的水準一般的一致,不太差,又沒有驚喜!(可能造型太似eb了⋯):76:
至於有師兄所提ht留一手的問題,小弟覺得其實都不無可能,因為始終重新買下版權,而Heath ledger及Dk joker又是傳奇 ,價格應該不平宜,只出一個造型,不太似Ht呢!(jack nicholson都出了兩款啦!):handshake:
其實溶妝頭雕的意義我在想HT是想告訴大家
他的雕像希斯萊傑吧......
不然真不知道這顆頭雕是出自哪個畫面..
唔似就唔似,作為玩家又要顧埋licensee 又要顧埋人地阿媽,有無咁麻煩呀,咁樣安慰自己你會覺得買得開心啲嘅話你買埋我嗰份
雕得唔似同唔批某類表情係兩回事
takeshi 發表於 26-7-2017 01:20 AM
依架呢度所有HT post內的言論只會被歸邊分成...只可以係撐/插 HT 兩極端...冇中間討論

當年DX01出我直話 ...

其實討論區係一個社會縮影,我都有睇下其他個家,個氛圍同香港分別都幾大

我依架都去其他國家多,香港,特別TD 呢個12吋區,都係望下多  發表於 26-7-2017 10:46 AM

我就覺得根本唔似!我理你乜原因!:58:
有圖為正,太家話似唔似嘞!

除便都可以找到希夫的無裝Joker相做對比!
key word : heath ledger joker no makeup
面相似唔似都算,但一個表情真係差啲,1比4件衫都做唔到直身貼服,仲要少EB一支火箭炮

嚟?

我都從來冇話"以過"....估下因由又會被話幫,又會變返我話佢似??D人個腦裝X㗎?

D人個腦裝X㗎?個腦只有似同吾似,冇其他野,吾識諗野架?吾講得其他野要個討論區把呀?

takeshi 發表於 26-7-2017 10:35 AM
我都從來冇話"以過"....估下因由又會被話幫,又會變返我話佢似??D人個腦裝C㗎?

師兄唔好太嬲,這裡個風氣係好得意,讚好又話打手,唱衰又話炒家。始終唔同人有唔同反應。
或者其他師兄太失望,見到現在個頭雕咁,有點唔高興,都係希望HT有所改善。
個人感覺 : 頭雕只有惡的FEEL, 但表現不到狂果個 FEEL
akiaki 發表於 26-7-2017 10:43 AM
師兄唔好太嬲,這裡個風氣係好得意,讚好又話打手,唱衰又話炒家。始終唔同人有唔同反應。
或者其他師兄 ...

謝師兄關心,我又冇嬲wor,為呢班人嬲完全吾值啦,打到甘係明想插下班友...

呢類抽選好似你係去會場提貨,已經整好曬,吾駛期望改。

takeshi 發表於 26-7-2017 10:55 AM
謝師兄關心,我又冇嬲wor,為呢班人嬲完全吾值啦,打到甘係明想插下班友...

呢類抽選好似你係去會場提貨 ...

改其實機會好微,不過都有個別例子。如步驚雲,異形女等。
不竟近年ht出的頭雕比之前都進步好多,特別係上色。好似雷神咁,就算新的未必有之前3.0咁似都有上色答夠啦。但今次隻joker真係天氣不似預期。連jc上色個版都唔似。如果唔改個模就真係無得求。
好似我咁明知唔似都抽,都係果份情意結,買個記念。