Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys The Dark Knight 1/4 The Joker

這隻 1/4 Joker,和之前既dx15魔盜王一樣,要用藝術品既角度去欣賞!
ckl62 發表於 25-7-2017 12:08 PM
好老實,講衫既cutting 同detail 位,1/6 DX 11做得仲靚,唔明點1/4仲退步左......... ...

贊同,同埋坊間已經有好多高手將1/6轉換植髮玩到出神入化兼有得參考,點解1/4都仲唔玩植髮呢?吸引力大減
頭雕髮型唔似,另外半面妝唔知做乜,唔覺特別,寧願佢出另一個表情既頭。衣服方面亦不見比1:6好.$3480對比1:4 Batman
begin $2980 貴成$500....
HKCAPTAIN 發表於 25-7-2017 03:24 PM
頭雕髮型唔似,另外半面妝唔知做乜,唔覺特別,寧願佢出另一個表情既頭。衣服方面亦不見比1:6好.$3480對比 ...

可能Batman原價係三千幾,會場特價嘛

溶妝頭一定程度上想show個頭雕似唔似,將唔似怪落化妝上面
chungyuihing 發表於 25-7-2017 03:50 PM
可能Batman原價係三千幾,會場特價嘛

溶妝頭一定程度上想show個頭雕似唔似,將唔似怪落化妝上面 ...

好明顯話比大家知其實係似架~{:1_374:}
買買買 發表於 25-7-2017 04:02 PM
好明顯話比大家知其實係似架~

其實唔似唔係個妝,係個腮位,希夫應該下闊上窄,依家ht好似收得太尖,同我唔like對眼純碌大完全冇感覺

挑下機...吾係我影...好耐之前網上找....

如果睇左好多次TDK, 睇左好多希夫相,
希夫的形象已在腦中,應該睇到邊隻有感覺D....

heath 個頭形最突出嘅鰓位都做錯哂,失敗!身型唔掂衣又不稱身,失敗中嘅失敗!一個字 - PASS!!
takeshi 發表於 25-7-2017 05:14 PM

另外HT版1:4完全冇毛骨悚然嘅感覺,EB版本至少有呢份感覺
chungyuihing 發表於 25-7-2017 05:25 PM
另外HT版1:4完全冇毛骨悚然嘅感覺,EB版本至少有呢份感覺

其實我懷疑....估炸....佢地只有movie版權,無希夫俏像權....因為聽返來..希夫的夫母曾講過吾再批俏像權...

純個人睇法...因為以HT出過甘多隻joker...除DX01...隻隻都吾差...冇理由開倒車...
takeshi 發表於 25-7-2017 05:14 PM

EB的正好多。
版個妝係JC油,一定唔差得去邊,個面型真係出左事。面太過尖,髮線又過高。
個溶劑妝頭又唔知點解要露面,好好地普通溶下咪好囉。
我自己本都有入EB,不過一路都期待ht出隻1比4,點知今次攪成咁。失望。
takeshi 發表於 25-7-2017 05:36 PM
其實我懷疑....估炸....佢地只有movie版權,無希夫俏像權....因為聽返來..希夫的夫母曾講過吾再批俏像權.. ...

我自己反而就鍾意01多過11,01就衰在有點眼大,11就覺得面太闊和嘴太厚。
如果係肖像權問題就無計了。但都唔似得太多了,哭。
以上純屬個人感覺,討論下而已。
邊有d咩肖像權唔比雕得似既廢話呀,佢比得你買個TDK版權就可以出得極似架啦~唔比雕得似不如唔比埋人地出碟呀笨...太似我個仔啦,唔比你播!
jc hong 會唔會係驚雕得太似會有怪事發生,所以特登.. :cool:
takeshi 發表於 25-7-2017 05:36 PM
其實我懷疑....估炸....佢地只有movie版權,無希夫俏像權....因為聽返來..希夫的夫母曾講過吾再批俏像權.. ...

唔好人云亦云啦
Ht講到明base on希夫去製作
自己碌返上一頁睇啦
次次雕得唔似都有d人出黎企圖幫ht解話